VTM zet met ‘Viva Vermeire’ Jacques Vermeire in de bloemetjes voor z’n 70ste verjaardag

VTM zet met ‘Viva Vermeire’ Jacques Vermeire in de bloemetjes voor z’n 70ste verjaardag

70 jaar Jacques Vermeire, daar hoort een programma bij. Foto: Dirk Vertommen

Hij brulde zich een weg in ons collectief geheugen, Jacques Vermeire. Als DDT in FC De Kampioenen, verzorger Mon Peeters in zijn zaalshows of gewoon als zichzelf in tal van panelshows. De ‘man van 1 miljard smoelen’ wordt binnenkort 70. Reden genoeg voor VTM om vanaf volgende week Viva Vermeire uit te zenden, een reis doorheen ’s mans bekendste sketches en momenten.

Uiteraard zal DDT present zijn in Viva Vermeire. De garagehouder met het rode petje is wellicht het bekendste typetje uit het gamma van Jacques Vermeire. Maar in het programma zal de volledige carrière van de komiek onder de loep worden genomen. Van zijn televisiedebuut in Meester, hij begint weer tot zijn laatste zaalshow Van 7 tot 77.

En dus ook de eerste grote televisierol die hij na zijn uittrede bij F.C. De Kampioenen speelde, aan het eind van de jaren 90. Dat was die van René Verschoten in de sitcom Verschoten & zoon. En dat was… juist, een garagehouder. “Maar wel eentje zonder een rood petje”, grapte Vermeire daar al meermaals zelf over.

VTM zet met ‘Viva Vermeire’ Jacques Vermeire in de bloemetjes voor z’n 70ste verjaardag
Ook de typetjes uit de zaalshows van Vermeire zullen niet ontbreken.

Zullen ook niet ontbreken: de vele sketches en typetjes uit programma’s als Oei, Jacques of De Jacques Vermeire show en, uiteraard, zijn theatershows. Denk aan wereldkampioen stotteren Jeanke –“Ik eet bo’kes met kaas en ha..ha..haméricain” – De Visser en de onverstaanbare wielerverzorger Mon Peeters.

En ook de muzikale avonturen van Vermeire worden belicht. Herinnert u zich nog dat hij ooit z’n eigen rock-’n-rollband Kabiaar had? Of dat ie in de gelegenheidsboyband Explosion zong? En wie vergeet er ooit zijn hommages aan het Franse chanson: de nummers Avoir en Être.

‘Viva Vermeire’, vanaf zaterdag 8 mei om 20.30 uur op VTM

Corrigeer

MEER NIEUWS