Mortselaars gaan op zoek naar reus Mayerke

De deelnemers aan het stadsspel moeten Mayerke zoeken. 

De deelnemers aan het stadsspel moeten Mayerke zoeken. © RR

Mortsel -

Mortsel weer (h)eerlijk thuis blijft uitpakken met nieuwigheden om erfgoed, cultuur, lokale handel en het culinaire aspect van de stad samen te brengen. Nu maakt het werk van een stadsspel.

Filip Spoelders

Het burgercollectief kende in maart een succesvolle samenwerking met Antwerpen Koekenstad. Door het tonen van een filmpje over de koekjesbakkers van Mortsel en een pop-uptentoonstelling over de voormalige Biscuiterie Jespers kwamen de meer dan vierduizend bezoekers van de Stadsfeestzaal meer te weten over het heden en verleden van culinair Mortsel.

Nu richt Mortsel weer (h)eerlijk thuis zich op de plaatselijke horeca en handelaren. “We zullen een stadsspel ontwikkelen om de horeca en de lokale ondernemers een reuzenhart onder de riem te steken. Onze terrasjes zullen gezien worden”, meldt Dirk Brentjens als drijvende kracht achter het burgercollectief.

Het spel zal plaatsvinden op zaterdag 26 juni en het ‘reuzenhart’ zal vorm krijgen door de aanwezigheid van reuzen uit Mortsel en Hove. “Gust, Jetje, Peer de Garde en Mayerke zullen letterlijk leven in de brouwerij brengen. We werken immers ijverig aan onze brouwerijroute. Gust, Peer de Garde en Jetje nemen plaats op het Stadsplein, het Gemeenteplein, … terwijl Mayerke, de kleine reus, op stap gaat. De Mortselaar gaat op zoek naar het reusje en krijgt hiervoor een omschrijving van de locatie waar Mayerke zich verborgen houdt. We spelen dus verstoppertje met onze reus. Het stadsspel wordt gespeeld op zaterdagnamiddag. Heb je Mayerke gezien en een extra opdracht correct opgelost? Dan krijg je een geschenkbon. Er worden maximaal tien bonnen per locatie uitgedeeld. Er worden vijf locaties voorzien”, legt Dirk het stadsspel kort uit.

De opdrachten zullen verspreid worden via onder andere sociale media en WhatsApp.

Aangeboden door onze partners

Video

Keuze van de redactie

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio