Kabas en noodwoningen blijven op Brasschaatse Sint-Jozefsite

Kabas en noodwoningen blijven op Brasschaatse Sint-Jozefsite

Het Sint-Jozefgebouw. Foto: Jan Brys

Brasschaat -

Schepen van Sociale Zaken Karina Hans (N-VA) liet tijdens de jongste gemeenteraadszitting weten dat de sociale kruidenier en de sociale organisatie Kabas hun stek in het Sint-Jozefgebouw behouden. De mogelijke realisatie van een nieuw woonzorgcentrum verandert daar niets aan.

Raadslid Inge Hermans (Brasschaat 2012) interpelleerde hierover. Ze maakte zich ook zorgen om de zes noodwoningen die zich in het Sint-Jozefgebouw bevinden. Volgens Hermans is de dakloosheid het voorbije jaar verdubbeld en dient daarmee rekening te worden gehouden.

Schepen Hans is formeel in haar antwoord. “Kabas en de sociale kruidenier behouden hun vaste stek. We gaan het Sociaal Huis daar ook opentrekken voor burgers die net boven de armoedegrens zitten. Verder opteren we voor het behoud van drie volwaardige dienstencentra in onze gemeente. De zes noodwoningen die zich nu in het Sint-Jozefgebouw bevinden, blijven behouden. Zij worden volop gebruikt. We weten dat de dakloosheid de laatste tijd fel is gestegen. Als er een nieuw woonzorgcentrum wordt gebouwd, dan worden die noodwoningen zeker vervangen. De zes noodwoningen hebben een bezettingsgraad van 80%”, voegt de schepen er nog aan toe.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio