Vier doden gevonden in Duits ziekenhuis, medewerkster aangehouden voor moord

Vier doden gevonden in Duits ziekenhuis, medewerkster aangehouden voor moord

Foto: AP

In een ziekenhuis in de Duitse stad Potsdam bij Berlijn zijn woensdagavond vier mensen dood en een vijfde persoon zwaargewond aangetroffen. Het gaat volgens de politie om moord. De vermoedelijke dader, een 51-jarige medewerkster, is gearresteerd, melden de politie en het parket van Potsdam. Over haar mogelijke motief is niets bekendgemaakt. De doden en de gewonde werden in verschillende ziekenhuiskamers op een afdeling gevonden.

“Volgens de huidige stand van zaken zijn de verwondingen van alle slachtoffers terug te voeren op ernstig, extern gebruik van geweld”, staat in een verklaring. Volgens dagblad Der Tagesspiegel zouden de doden patiënten zijn, maar een officiële bevestiging daarvan ontbreekt. Het onderzoek is nog in volle gang. “Op dit moment wordt op uitgebreide schaal bewijsmateriaal veiliggesteld”, meldt de politie.

Het complex waar het misdrijf plaatsvond, omvat een kliniek, kinderdagverblijven en scholen, werkplekken en woonruimtes voor mensen met een handicap en adviescentra. De vereniging Oberlinhaus omschrijft zichzelf op haar website als een diaconaal “competentiecentrum voor participatie, gezondheid, onderwijs en werk in de regio Berlijn-Brandenburg”.

Corrigeer

MEER NIEUWS