Rechter geeft stad ook in beroep gelijk over kinderboerderij

Rechter geeft stad ook in beroep gelijk over kinderboerderij

De kinderboerderij in Wilrijk op archiefbeeld Foto: WAS

Wilrijk -

De kinderboerderij aan de Lievevrouwkesbosweg in Wilrijk ligt er al jaren verlaten bij. Maar de zoektocht naar een nieuwe uitbater zou volgens Vooruit-schepen Tom Meeuws nog voor de zomer eindelijk beginnen. De rechter heeft de stad in een beroepsprocedure tegen de voormalige uitbater Greenmarx opnieuw gelijk gegeven. Die laatste bekijkt welke juridische stappen hij nog kan ondernemen.

In 2017 had de stad de samenwerking met uitbater Greenmarx al stopgezet. De uitbater zou een zelfbedruipende boerderij uitbouwen met een educatieve functie. De stad vond dat de man zijn contractuele verplichtingen niet nakwam. In een juridische strijd gaf de rechter de stad gelijk. Daartegen ging Greenmarx in beroep. De rechter heeft de stad donderdag ook in de beroepsprocedure gelijk gegeven.

Greenmarx-zaakvoerder Pieter Marx liet weten dat hij nog bekijkt op welke manieren hij eventueel nog juridische stappen wil ondernemen. “Daar kan ik nog niet veel over zeggen. We gaan het rustig bestuderen.”

Zoektocht naar nieuwe uitbater

Voor schepen voor Leefmilieu Tom Meeuws (Vooruit) is dit wel het startschot om een nieuwe uitbater te zoeken. De boerderij was al gedwongen leeggehaald in 2019. Maar de zoektocht naar een nieuwe uitbater voor de Wilrijkse boerderij werd tijdens de procedure nog niet gestart. Daar willen het district en de stad nu wel werk van maken. Het is de bedoeling dat stedelijk vastgoedbedrijf AG Vespa voor de zomer een oproep lanceert.

“Door de beroepsprocedure ging heel wat kostbare tijd verloren, nu kunnen we eindelijk aan de slag”, zegt schepen Meeuws. “We zoeken kandidaten die zowel iets kennen van innovatieve landbouwtechnieken als ervaring hebben met kwetsbare jongeren. We roepen iedereen met een hart voor dieren en jongeren op om zich kandidaat te stellen voor de invulling van dit sociaal en ecologische project. Samen met hen willen we opnieuw een fantastische plek maken van de kinderboerderij.”

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio