Wanneer word ik gevaccineerd? Ontdek hier wanneer het jouw beurt is

Wanneer word ik gevaccineerd? Ontdek hier wanneer het jouw beurt is

De nieuwste gegevens over de vaccinatiecampagne, de recentste cijfers en een antwoord op al jouw vragen vind je terug in de Vaccinatiegids van Het Nieuwsblad. Wanneer krijg jij je prik(ken), nu de tijd tussen de toediening van de eerste en tweede dosis van het AstraZeneca-vaccin wordt teruggebracht van twaalf naar acht weken? Ontdek het in de tool hieronder.

De data van onderstaande tool komen van het Agentschap Zorg & Gezondheid. De tool is gebaseerd op de huidige planning en geeft aan wat de datum van de eerste en tweede prik zou kunnen zijn. De tool toont de data voor mensen tussen 18 en 64 jaar zonder onderliggende aandoening die hen prioriteit geeft voor vaccinatie.

Het Agentschap Zorg & Gezondheid geeft nog mee dat de inschatting van de datum op weekniveau gebeurt. “Als er staat ‘maandag 31 mei’ dan slaat dit op ‘in de week van 31 mei’”, klinkt het. “Deze richtdatums zijn onderhevig aan de leveringen van de verschillende producenten en zijn onderhevig aan de vaccinatiegraad die we behalen (in de tool is gerekend aan 100 procent). Hou zeker rekening met een mogelijk verschil van één week vroeger of één week later voor je effectieve uitnodiging en vaccinatiedata.”

Problemen met de tool? Probeer het op de site van Zorg & Gezondheid

LEES OOK. Werkt jouw vaccinatiecentrum met Qvax of een andere wachtlijst? Zo zet je jezelf op de reservelijst

Corrigeer

MEER NIEUWS