Dure oplossing om bijzitter Marcelo op tijd in Engeland te krijgen voor Champions League, was dan toch niet nodig bij Real

Dure oplossing om bijzitter Marcelo op tijd in Engeland te krijgen voor Champions League, was dan toch niet nodig bij Real

Foto: ISOPIX

Marcelo is dinsdag dan toch met de selectie van Real Madrid afgereisd naar Londen, waar de Koninklijke het woensdagavond opneemt tegen Chelsea in de terugmatch van de halve finale van de Champions League (heen: 1-1 in Madrid). De ervaren verdediger was opgeroepen als bijzitter bij de lokale verkiezingen in Madrid, maar moest uiteindelijk toch niet zijn verplichtingen nakomen.

Volgens de Spaanse krant AS had de club van Thibaut Courtois en Eden Hazard de geldbuidel al bovengehaald. Het slaagde er aanvankelijk namelijk niet in om Marcelo ervan onder te laten muizen (omwille van werkredenen) en dus zou Real een kleine 20.000 euro op tafel leggen om de Braziliaan met een privéjet over te vliegen. Dat zou dan dinsdagavond of woensdagochtend gebeuren. Tot dan zou Marcelo individueel trainen in Spanje na zijn verplichte taak als bijzitter.

De 32-jarige Braziliaan, die ook de Spaanse nationaliteit heeft, meldde zich dinsdagochtend volgens La Sexta als eerste plaatsvervangende bijzitter om 8u28 in het stembureau. Aangezien een bijzitter niet kwam opdagen, zou hij in het stembureau moeten blijven. Een oudere vrouw, die tweede plaatsvervangende bijzitter was, nam echter vrijwillig Marcelo’s taken over. Daardoor kon de linksachter toch met zijn teammaats naar Londen afreizen.

Verder was er nog goed nieuws voor Real-coach Zinédine Zidane. Naast Thibaut Courtois en Eden Hazard zit namelijk ook Sergio Ramos in de selectie. De aanvoerder is hersteld van een kuitblessure en een coronabesmetting. Ook Fede Valverde, die out was met een coronabesmetting, en Ferland Mendy, die sukkelde met de linkerkuit, zijn geselecteerd voor de clash met Chelsea.

Corrigeer