Ook gemengde 4x400m en Belgian Cheetahs naar finale World Relays en rechtstreeks ticket voor WK 2022

Ook gemengde 4x400m en Belgian Cheetahs naar finale World Relays en rechtstreeks ticket voor WK 2022

Paulien Couckuyt heeft zonet de stok overhandigd aan slotloopster Camille Laus, die de tweede plaats zou vasthouden. Foto: REUTERS

Drie op drie: de eerste dag van de World Relays mag een succes worden genoemd voor België. Niet enkel de Belgian Tornados (zie elders op deze pagina) plaatsen zich voor de finale maar ook de Belgian Cheetahs en de gemengde 4x400m gaan naar de finale, met het bijbehorende ticket voor het WK 2022.

Ze glimlachten breed, de Cheetahs. Estafettecoach Carole Bam stelde de verwachte namen op: Cynthia Bolingo, Imke Vervaet, Paulien Couckuyt en Camille Laus. Het viertal snelde in een leeg stadion – ook in Polen is geen publiek toegelaten - naar een tweede plaats in hun reeks (3.28.27), na gastland en wereldtopper Polen (3.28.11), regerend vicewereldkampioen. De Cheetahs zijn al geplaatst voor de Olympische Spelen na hun vijfde plaats op het WK in 2019.

Twee uur later moesten Laus en Bolingo weer aan de slag, samen met Jonathan Sacoor en Kevin Borlée. De estafettecoaches wilde geen enkel risico nemen voor de gemengde estafette, in Tokio komende zomer voor het eerst op het olympische programma, en stelden de sterkst mogelijke ploeg op, met Sacoor, Bolingo, Laus en Kevin Borlée. België deed het prima. Ze eindigden als tweede van hun reeks, met alweer een sublieme Kevin Borlée als slotloper (3.17.23).

Conclusie: drie Belgische ploegen zijn in Polen aan de slag, drie Belgische ploegen staan in de finale van het officieuze WK estafette.

Corrigeer

MEER NIEUWS