Muzikant met kleinste saxofoon ter wereld start stille tour in Antwerpen

Muzikant met kleinste saxofoon ter wereld start stille tour in Antwerpen

Muzikant Marcelo Moncada met zijn ge-3D-printe saxofoon. Foto: bvb

Antwerpen -

Met de kleinste saxofoon ter wereld tourt muzikant Marcelo Moncada komende weken door Europa. Op vijf verschillende locaties speelt hij op zijn ge-3D-printe instrument . Maar niemand op het plein kan hem direct horen, want hij zendt zijn live optredens online uit. Zijn eerste stop: het Hendrik Conscienseplein in Antwerpen.

Misschien heb je Marcelo Moncada wel gezien op het barokke Conscienseplein, want opvallen deed hij in zijn testbeeldpak alleszins. Maar horen kon je hem alleen als je de QR-code scande die aan zijn fiets hing. Via Facebook en Instagram kon het publiek zijn geïmproviseerde optreden volgen, terwijl ze zichzelf op de achtergrond konden zien luisteren met hun telefoon. Dat deed de artiest om het geheel coronaproof te houden.

Na het eerste liveoptreden van ongeveer tien minuten toonde hij trots zijn ge-3D-printe saxofoon. Het zwarte apparaatje van Odisei music is van nylon en weegt minder dan 300 gram. Ideaal om mee door Europa te touren.

De muzikant geniet nu al zichtbaar van de tournee die hij in het vooruitzicht heeft. “Ik ben al een jaar aan het wachten dus ik ben heel blij dat ik weer perspectief heb op optredens”, straalt Moncada. Het Hendrik Conscienseplein vindt hij de perfecte locatie om eraan te beginnen. “Kijk alleen al naar die prachtige gevel van de Carolus Borromeuskerk. Om maar te zwijgen van de getalenteerde Russische klarinetspeler die hier onder de lindeboom altijd voor de perfecte sfeermuziek weet te zorgen.” Morgen reist hij door naar Brussel waar hij in de schaduw van het Atomium zijn liveset zal brengen. Vervolgens reist hij met de auto door naar Dinant, Keulen, Rotterdam, Luxemburg en met als slotstuk Parijs. Een landgenoot uit Chili, Jaime Meléndez, gaat mee om hem bij dit avontuur logistiek te ondersteunen.

Muzikant met kleinste saxofoon ter wereld start stille tour in Antwerpen
Muzikant Marcelo Moncada en collega Jaime Meléndez. Foto: bvb

Zijn live optredens zijn te volgen via: www.facebook.com/marceloantoniomoncada

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio