Bob Van Staeyen van De Strangers krijgt half jaar na dood eindelijk zijn uitvaart

Bob Van Staeyen van De Strangers krijgt half jaar na dood eindelijk zijn uitvaart

Foto: Joris Herregods

Stranger Bob Van Staeyen overleed vorig jaar op 14 november. Maar zijn uitvaart is pas komende zaterdag, bijna een half jaar na zijn dood. Vijftig mensen kunnen aanwezig zijn, en voor de vele fans is er een livestream.

Toen Robert ‘Bob’ Van Staeyen half november op 84-jarige leeftijd stierf aan nierkanker, stelden zijn echtgenote Anneke en dochter Christina de uitvaartplechtigheid uit. Ze wilden wachten op versoepelingen om de vele vrienden en fans van de Stranger de kans te geven om echt afscheid te nemen. Komende zaterdag, bijna zes maanden na zijn dood, is het zover.

“Mijn vader werd vlak na zijn overlijden gecremeerd en sindsdien staat de urne bij de begrafenisondernemer”, zegt Christina Van Staeyen. “We wilden het echt niet langer uitstellen. Want niemand kan voorspellen wanneer een grote plechtigheid wél zal kunnen. Gelukkig zijn de maatregelen toch een beetje versoepeld. Omdat het een grote aula is, kunnen er vijftig mensen aanwezig zijn in plaats van vijftien.”

Bij die familie en vrienden zitten uiteraard ook de andere nog levende Strangers: Alex Boeye, Nest Adriaensen en John De Wilde. “Ze gaan niet zingen of spreken, daar hebben ze het emotioneel veel te moeilijk mee”, zegt Christina. Alle fans zullen de plechtigheid kunnen volgen via een livestream.

Corrigeer

MEER NIEUWS