Belgian Tornados na moeilijk weekend op World Relays: “Nog altijd op schema voor Tokio”

Belgian Tornados na moeilijk weekend op World Relays: “Nog altijd op schema voor Tokio”

Foto: BELGA

De Belgian Tornados presteerden zondag in de finale van de 4x400 meter bij de World Relays in het Poolse Chorzow met een achtste plaats niet zo goed als we de voorbije jaren van hen gewoon zijn. Toch maken ze zich weinig zorgen, vertelden ze op een persmoment zondagavond.

De Belgen zetten zondag vooral in op de Mixed Relay, met een vierde plaats als resultaat. Een succes of een ontgoocheling? “Slecht is dat niet, vierde”, vertelde Kevin Borlée. In de mannelijke 4x400 meter zat er nadien nog weinig energie in de tank en finishten de Belgian Tornados als achtste. “Jammer dat we geen reservelopers meehadden en niet konden schuiven, maar we moesten het doen met wat we hadden. Het enige grote doel blijft Tokio en we zitten nog altijd op schema. In Tokio zitten er trouwens acht dagen tussen de aflossingen, dus dat zou geen probleem mogen zijn.”

Kevin Borlée werkte zelf alle vier de wedstrijden af: de twee reeksen zaterdag en de twee finales zondag. “Fysiek is dat niet makkelijk, maar we konden niet anders. Ons hoofddoel was de kwalificatie voor het WK in 2022, en die hebben we zaterdag behaald. Mooi dat we ons daar het komende jaar geen zorgen meer over moeten maken.”

Jonathan Sacoor besliste uiteindelijk om tegen de wil van zijn Amerikaanse universiteit in toch naar Polen af te reizen. In twee dagen trok hij van Tennessee naar België en vervolgens naar Polen. “Een optimale voorbereiding was dat niet”, zegt hij daar zelf over. “Het was een zware reis, maar ik ben blij dat ik er nog geraakt ben. Mijn prestatie hier was niet top, maar het voelde goed om België nog eens te kunnen vertegenwoordigen.”

Belgian Tornados na moeilijk weekend op World Relays: “Nog altijd op schema voor Tokio”
Foto: BELGA

Belgische vrouwen niet ontevreden: “De vorm is goed, misschien wel beter dan ooit”

Team Belgium verzamelde zondag ook een zevende plaats bij de vrouwen. De Belgian Cheetahs toonden zich op een persmoment zondagavond behoorlijk tevreden.

“Een vierde plaats is zuur”, zei Cynthia Bolingo over het Belgische resultaat in de Mixed Relay. “Maar we hebben alles gegeven. Met oog op Tokio moeten we zowel met de gemengde ploeg als met de Cheetahs het positieve onthouden. De vorm is goed, misschien wel beter dan ooit. Zelf voel ik me ook heel goed.” Bolingo kwam drie keer in actie: twee keer in de reeksen op zaterdag en één keer in de finale op zondag. “Drie keer lopen is zwaar, maar ik was erop voorbereid. Op de tweede dag heb ik alles op de Mixed Relay gezet.”

Camille Laus liep zelfs alle vier de wedstrijden in Polen. “Dat was een stevige challenge”, zei Laus daarover. “Maar ik zag het als een kans om mij vier keer te tonen. De laatste race heb ik wel eerder voor de fun gelopen en als een training beschouwd, want ik was behoorlijk uitgeput.”

Imke Vervaet moest zondag op het laatste moment afhaken en werd vervangen door reserve Hanne Maudens. “Een blessure zou ik het niet echt noemen, maar ik had last aan de hamstrings”, wist Vervaet te vertellen. “Ik heb de volledige opwarming afgewerkt, maar pas bij de allerlaatste versnelling hebben we moeten beslissen om niet van start te gaan. Een rotbeslissing voor mezelf en voor het team, maar het was het slimste in functie van Tokio.”

#

Corrigeer

MEER NIEUWS