Dief had liefst negentig gestolen fietsen in huis, soms nog in de verpakking: “Ik verkocht ze op Facebook”

Dief had liefst negentig gestolen fietsen in huis, soms nog in de verpakking: “Ik verkocht ze op Facebook”

Foto: David Van Hecke

Gent -

Een 25-jarige Gentenaar die afgelopen zomer werd betrapt met negentig gestolen fietsen in zijn huis, stond maandag voor de rechter. Fietsdieven verkochten bij hem hun buit, soms voor maar 20 euro. Het geld ging vaak naar drugs. De man riskeert een jaar cel.

Niets zo frusterend als ’s ochtends gehaast je fiets willen nemen en dan vaststellen dat je stalen ros gestolen is. Je weet dan vaak: de kans is klein dat je je tweewieler terugziet. Maar eind augustus gebeurde dat toch eens.

Bij een huiszoeking op de Brugsesteenweg, vlak bij de Brugse Poort, vond de politie negentig gestolen fietsen, sommige zelfs nog in de doos. De politie plaatste ze op haar Facebookpagina en zo kregen sommige eigenaars hun fiets toch terug.

LEES OOK.Fiets gestolen in Gent? Misschien staat hij hier wel tussen: politie verspreidt 90 foto’s

De Gentenaar (25) die het pand bewoonde, had een lucratief handeltje op poten gezet. Bij hem konden fietsendieven hun buit verkopen, soms voor een habbekrats van 20 euro. Zij gebruikten het geld vaak om drugs te kopen, hij verkocht de fietsen via zijn Facebookpagina.

Samen met twee dieven moest de heler maandag voor de rechter verschijnen, maar zij lieten verstek gaan. De Gentenaar zei dat hij naïef was en niet wist dat de tweewielers waren gestolen. “Ik repareerde ze gewoon. Ik verkocht ze op mijn Facebookpagina, dat zou ik toch niet doen als ik iets illegaals doe?”

Op 17 mei kent het drietal zijn straf. Ze riskeren elk een jaar cel en een boete. “Als je een centje wil bijverdienen, hou je dan aan de regels. Door hieraan mee te werken, veroorzaak je heel wat overlast in de maatschappij”, gaf de rechter de man alvast mee.

LEES OOK.Schat aan gestolen fietsen gevonden in Gent: politie gaat eigenaars zoeken

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio