Ruben Bemelmans verliest in eerste ronde van Challenger Biella van 17-jarige wildcard

Ruben Bemelmans verliest in eerste ronde van Challenger Biella van 17-jarige wildcard

Foto: BELGA

Ruben Bemelmans (ATP 198) heeft maandag verrassend verloren van de Serviër Hamad Medjedovic (ATP 775) in de eerste ronde op het Challengertoernooi in het Italiaanse Biella (gravel/44.820 euro). De setstanden waren 7-5 en 7-6 (7/4), de partij duurde 2 uur en 23 minuten.

Bemelmans was bij aanvang niet goed wakker en keek meteen tegen een 2-0 achterstand aan tegen zijn 17-jarige tegenstander, die een wildcard kreeg voor het toernooi. Onze landgenoot reageerde alert en hing de bordjes in de daaropvolgende games weer in evenwicht. Nadien vielen er geen breaks meer, tot bij 6-5 in het voordeel van Medjedovic. Hij ging finaal door de opslag van Bemelmans en pakte de eerste set met 7-5.

In de tweede set regende het de ene break na de andere. Bemelmans kreeg bij 4-5 een uitgelezen kans om de set uit te serveren, maar faalde daarin. Bij 6-5 voor Medjedovic moest Bemelmans drie matchballen wegwerken om een tiebreak uit de brand te slepen. In die tiebreak trok hij alsnog aan het kortste eind met 7/4.

Bemelmans beleeft voorlopig een gravelseizoen om snel te vergeten. Het was zijn derde match van het seizoen op de ondergrond en hij kon geen enkele winnend afsluiten.

In de tweede ronde neemt Medjedovic het op tegen de Portugees Pedro Sousa (ATP 113), het eerste reekshoofd in Biella, of de Braziliaan Joao Menezes (ATP 199). Zij werken hun eersterondewedstrijd dinsdag af.

(belga)

Corrigeer

MEER NIEUWS