Saoedische groep neemt activiteiten failliet CG Power Systems over

Saoedische groep neemt activiteiten failliet CG Power Systems over

De fabriek op de Antwerpsesteenweg in Mechelen-Noord ligt er al meer dan een jaar verlaten bij. Foto: Dirk Vertommen

Mechelen -

De beursgenoteerde Saoedische Industriële groep EIC neemt de activiteiten van het failliete CG Power Systems in Mechelen over. Omdat de merknaam Pauwels wereldwijd nog een begrip is, wordt het nieuwe bedrijf Pauwels Transformers gedoopt.

CG Power Systems op de Antwerpsesteenweg in Mechelen-Noord werd in februari vorig jaar failliet verklaard. In Mechelen verloren 450 mensen hun job. Nu neemt Electrical Industries Company (EIC) de activa zoals machines, inventaris en technologie over. De Saoedische groep heeft verschillende fabrieken van transformatoren en elektrische apparatuur. Technisch en commercieel werkte ze al decennialang samen met de Mechelse producent van transformatoren.

CG België was gespecialiseerd in het ontwikkelen van transformatoren, systemen en technologie die gericht is op de markt voor hernieuwbare energie. Die technologie zal EIC binnen haar groep implementeren en verder ontwikkelen. “De overname is een strategische mijlpaal voor de verdere groei van onze groep naar nieuwe regio’s in Europa en naar de markt voor hernieuwbare energie”, zegt Tariq Al Tahini, CEO en managing director van de EIC Group.

Omdat de naam van de familie Pauwels in de sector van de elektrische industrie en transmissie nog altijd erkenning geniet, heet het nieuw opgerichte bedrijf Pauwels Transformers N.V. EIC zal de productie en het onderhoud van transformatoren en transmissie onderstations geleidelijk opnieuw opstarten vanuit Mechelen.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio