‘Thuis’-acteur Lennart Lemmens regisseert eigen fictiereeks ‘Feeks’

‘Thuis’-acteur Lennart Lemmens regisseert eigen fictiereeks ‘Feeks’

Foto: luc daelemans

U kent hem als Stan uit Thuis. Maar ook achter de lens koestert Lennart Lemmens (24) hoge ambities. Met de (web)serie Feeks schrijft hij een eerste eigen fictiereeks op zijn cv.

De echte opnames kunnen pas later van start gaan. Maar vorige week al blikte acteur Lennart Lemmens in het geniep de pilootaflevering van Feeks in. Daarbij stond hij voor een keer aan de andere kant van de camera: naast zijn acteerrollen als Stan in Thuis en als Sam in Campus 12 is Lemmens ook regisseur. Vier jaar geleden rondde hij zijn regieopleiding af aan het RITCS in Brussel. Het voorbije jaar verdiende hij zijn eerste strepen in de controlekamer van het VTM-programma Blijven slapen en het online project De afdronk. Maar nu heeft hij een volledige cast en crew onder zijn hoede voor Feeks.

De serie, die bedoeld is als webreeks, speelt zich af in de magische wereld. Los van de heksen in het verhaal focust Feeks zich op jongeren die opboksen tegen de regels in een maatschappij. De productie is in Vlaamse en Nederlandse handen en heeft ook een gemengde cast. Naast zijn Thuis-collega Katrien De Becker en Familie-acteur Kristof Verhassel haalde Lemmens ook Chris Willemsen (De ronde, Crimi clowns), Wim Danckaert (De Rodenburgs) en Nathan Bouts (WTFock) aan boord.

Eigen kortfilm

Voor Lemmens is Feeks een nieuwe stap vooruit in zijn prille carrière. In 2020 mocht hij ook opdraven als stemacteur in de animatiefilm 100% wolf,naast onder meer Philippe Geubels.

Vorig jaar maakte hij plannen voor zijn eigen kortfilm, waarvoor hij – met succes – een crowdfunding startte. Die film, Voor het donker thuis, gaat over een jonge actrice die te horen krijgt dat ze kanker heeft. Ook hier kon Lemmens met Mathias Sercu al een gevestigde waarde strikken, maar het draaien van de kortfilm werd uitgesteld. Voor Feeks pikt Lemmens normaal gezien de draad weer op in september.

Corrigeer

MEER NIEUWS