Vier doden bij ongeval met smokkelboot in VS

Vier doden bij ongeval met smokkelboot in VS

De brandweer van San Diego gaf beelden vrij van aangespoelde brokstukken. Foto: AFP

Bij een ongeval met een smokkelboot in het zuiden van de Amerikaanse staat Californië zijn vier mensen om het leven gekomen. Eén persoon is nog in levensgevaar. Dat heeft de Amerikaanse kustwacht zondag bekendgemaakt. De opvarenden waren migranten die illegaal de VS werden binnengesmokkeld.

De overbevolkte boot leed schipbreuk voor de kust van San Diego. Het twaalf meter lange vaartuig werd volledig vernield. Op videobeelden van ooggetuigen is te zien dat de opvarenden in het water springen in een poging om hun leven te redden. Vier mensen overleefden het ongeval niet, zegt de kustwacht. Vierentwintig gewonden werden naar nabijgelegen ziekenhuizen gebracht, een van hen is in levensgevaar.

“Het was een smokkelboot”, zegt Jeffery Stephenson van de Amerikaanse douanedienst. “De douane ondervraagt een man van wie we denken dat hij de leiding had. Smokkelaars geven niets om de mensen die ze uitbuiten, het enige waar ze om geven is winst. Ze hadden onvoldoende veiligheidsuitrusting en dit schip was duidelijk zwaar overbevolkt.” Duikteams zijn in de omgeving van het incident nog op zoek naar eventuele slachtoffers.

San Diego ligt in het zuiden van Californië, aan de grens met Mexico. De VS worden sinds enkele maanden geconfronteerd met een forse stijging van het aantal illegale overschrijdingen van de grens met Mexico.

Vier doden bij ongeval met smokkelboot in VS
Foto: AFP
Vier doden bij ongeval met smokkelboot in VS
Foto: AFP
Corrigeer

MEER NIEUWS