Zit Lionel Messi in de problemen? Corona-barbecue met 40 personen leidt tot onderzoek van La Liga

Zit Lionel Messi in de problemen? Corona-barbecue met 40 personen leidt tot onderzoek van La Liga

FC Barcelona won afgelopen weekend met 2-3 van Valencia en doet dus nog steeds volop mee in de strijd om de Spaanse titel. Maar na afloop van die partij zouden Lionel Messi en co de coronaregels zwaar met de voeten hebben getreden.

LEES OOK. Lionel Messi ondanks penaltymisser de grote man bij Barcelona, dat na winst in Valencia toch nog meedoet in titelstrijd

De Argentijn nodigde zijn ploegmakkers uit bij hem thuis voor een feestje. Meer bepaald: een barbecue. Onder anderen Directo Gol had camera’s geposteerd aan de villa van Messi en deed verslag van de samenkomst van de Barcelona-spelers. Er werd onder anderen gezongen door Messi en de zijnen. “Olé, olé, campeones (kampioenen, red.)”, is er te horen.

Leuk voor de equipe van trainer Ronald Koeman, maar volgens ABC Deportes zouden Messi en co wel eens in de problemen kunnen geraken. Volgens de Spaanse coronaregels mogen er momenteel slechts zes mensen tegelijkertijd samenkomen, bijvoorbeeld in de tuin van een woning. Maar er zouden bij de Barcelona-bbq liefst veertig mensen aanwezig zijn geweest.

Onderzoek naar omstandigheden

Het Agentschap voor Volksgezondheid in Catalonië liet dinsdag weten dat het de zaak zal onderzoeken. “We willen iedereen nog eens oproepen om de maatregelen te respecteren en vragen aan mensen met een publieke bekendheid om dat met nog meer nauwkeurigheid te doen, om een voorbeeld te stellen”, zei vicevoorzitter van het agentschap Pere Aragones.

Corrigeer

MEER NIEUWS