MR-politicus aanwezig op La Boum 2 “om helmen kapot te slaan”, voorzitter Bouchez start tuchtprocedure

MR-politicus aanwezig op La Boum 2 “om helmen kapot te slaan”, voorzitter Bouchez start tuchtprocedure

Julien Reintjens (links) deed op Facebook niet geheimzinnig over zijn plannen, MR-voorzitter Georges-Louis Bouchez (rechts) liet inmiddels al een tuchtprocedure opstarten. Foto: Facebook, Belga

Brussel -

Een lokale MR-politicus bevindt zich in een moeilijk parket nadat bleek dat hij aanwezig was op ‘La Boum 2’, het evenement in het Brusselse Ter Kamerenbos dat zaterdag uitdraaide op een (nieuwe) veldslag met de politie.

Julien Reintjens is voor de MR gemeenteraadslid in Châtelet, een gemeente dicht bij Charleroi. De man plaatste verschillende berichten op Facebook waarin hij opriep tot geweld tegen de politie. Zo schreef hij dat hij naar ‘La Boum 2’ trok om er “helmen kapot te slaan”. En in een weinig aan de verbeelding overlatend bericht schreef Reintjens dat hij ging “picknicken” in het Ter Kamerenbos. “Bois de la Cambre, j’arrive”, luidde het bij een foto van zichzelf in ontbloot bovenlijf, met hakbijl in de hand. Uit andere berichten en beelden bleek dat Reintjens zaterdag ook effectief aanwezig was in het Ter Kamerenbos.

(Lees verder onder de video)

La Boum 2 in het Brusselse Ter Kamerenbos liep zaterdag opnieuw helemaal uit de hand Video: Het Nieuwsblad

Tuchtprocedure

“Ik heb met verbazing kennis genomen van de woorden en foto’s van een MR-gemeenteraadslid ten aanzien van de politie”, reageerde MR-vooritter Georges-Louis Bouchez. “Ik veroordeel dergelijke houding ten strengste: die heeft geen plaats bij de onze partij. De MR ondersteunt onvermoeibaar de vrouwen en mannen die ons dagelijks beschermen.”

Bouchez heeft dan ook de doorverwijzing van Reintjens naar de arbitragecommissie van zijn partij aangevraagd, “die de nodige procedure zal uitvoeren”.

Corrigeer

MEER NIEUWS