Robin van Persie wordt jeugdcoach bij Feyenoord: “Kennis overbrengen naar volgende generatie”

Robin van Persie wordt jeugdcoach bij Feyenoord: “Kennis overbrengen naar volgende generatie”

Foto: BELGAIMAGE

Robin van Persie gaat vanaf volgend seizoen jeugdtrainer worden bij Feyenoord. Bij de Nederlandse club sloot de topspits van weleer twee jaar geleden nog zijn carrière af. Hij zal door Arne Slot, die volgend jaar hoofdcoach wordt in opvolging van Dick Advocaat, betrokken worden bij het eerste elftal.

Van Persie, 37 jaar intussen, kreeg de voorbije jaren al meermaals de kans om aan te sluiten bij de trainingen van Feyenoord om zich bezig te houden bij de aanvallers. In Varkenoord, het jeugdtrainingscentrum van Feyenoord, was hij dan weer actief om Feyenoord Onder 15 te trainen als assistent.

Vanaf volgend jaar komt er dus een voltijdse job: trainer van de Feyenoord Onder 16, samen met Brian Pinas. “Ik ben na mijn profcarrière vooral begonnen met het orënteren op dingen in het voetbal die ik leuk vind om te doen”, vertelt Van Persie op de clubwebsite. “Ik ben daarom ontzettend blij dat ik vanaf volgend seizoen dagelijks mijn kennis vanuit mijn profcarrière mag overbrengen naar de nieuwe generatie. En dat ik dat dan juist bij Feyenoord kan doen, maakt het extra bijzonder. Ik krijg hier veel energie van en bovendien voelt het goed op deze manier mijn steentje bij te dragen aan het ontwikkelen van spelers binnen de club.”

Het is niet voor het eerst dat Feyenoord zich waagt aan een jeugdtrainer met een grote naam. Dirk Kuijt werd na zijn pensioen door de grote deur, met een Nederlands kampioenschap, trainer van de Feyenoord Onder 19. Later werd hij assistent bij Jaap Stam in de hoofdmacht, maar na diens ontslag en de komst van Dick Advocaat verwaterde de werkrelatie. Kuijt en Feyenoord verbraken begin februari dit jaar hun werkovereenkomst.

Corrigeer

MEER NIEUWS