Het is officieel: ook geen Patersholfeesten deze zomer

Het is officieel: ook geen Patersholfeesten deze zomer

Foto: fvv

Gent -

De dekenij van het Patershol in Gent heeft beslist om de populaire Patersholfeesten voor deze zomer opnieuw te annuleren. Dat bevestigt deken Norbert Detaeye. “Het is gewoon niet haalbaar momenteel.”

Na de Gentse Feesten sneuvelt ook het kleine broertje, de Patersholfeesten, voor het tweede jaar op rij. De dekenij van de volkse wijk heeft beslist haar wijkfeesten officieel te annuleren, laat ze weten.

De Patersholfeesten zouden op 13, 14 en 15 augustus moeten plaatsvinden. Of dat zou mogen, was nog afwachten. Maar de dekenij wacht de beslissing niet af. Het is onhaalbaar om de massa volk die normaal op de wijkfeesten afkomt in veilige banen door de kleine straatjes van de wijk te leiden.

“Financieel en organisatorisch krijgen we het niet gebolwerkt om de strenge veiligheidsmaatregelen na te leven.” In een soort light versie heeft de dekenij geen zin. “Dat zou afbreuk doen aan de filosofie van de Patersholfeesten: een tof, origineel en vooral low budget-feestweekend voor de bewoners en vrienden van onze mooie buurt.”

“Volgend jaar hopen we op revanche”, zegt deken Norbert Detaeye.

Het is officieel: ook geen Patersholfeesten deze zomer
Foto: DVH
Op de hoogte blijven van al het nieuws rond het coronavirus? Volg hier de laatste updates.

Meer over Coronavirus

Corrigeer

MEER NIEUWS

AANGERADEN