Wordt dit het grootste terras in de regio? Brouwerij heeft 400 plaatsen: “Maar vol is vol”

Honderd tafeltjes, vierhonderd stoeltjes, één zaakvoerder. “Veiligheid primeert voor ons”, zegt Hans De Gusseme. 

Honderd tafeltjes, vierhonderd stoeltjes, één zaakvoerder. “Veiligheid primeert voor ons”, zegt Hans De Gusseme. ©  fvv

Gent -

Op de grens van Sint-Amandsberg en Destelbergen is Brouwerij Haeseveld klaar voor de heropening van de horeca, nu zaterdag. Op het domein van 3,5 hectare staan liefst honderd tafels en vierhonderd stoelen. “Telkens met twee meter afstand ertussen. Veiligheid primeert voor ons”, zegt zaakvoerder Hans De Gusseme.

Simon Dekaezemaker

Met meer dan 25 personeelsleden zullen ze zaterdag de heropening van het terras in goede banen leiden. Twaalf mensen bedienen aan tafel, maar bestellen kan ook contactloos via een QR code. Eén persoon houdt continu het ‘verkeer’ van alle mensen op de terras in de gaten. “Het domein is volledig afgesloten en we werken met een in en -uitgang. Vol is vol”, zegt zaakvoerder Hans De Gusseme.

Halfweg juli vorig jaar opende Brouwerij Haeseveld de deuren, tussen twee lockdowns in. De handhaving van de coronaregels legt een verhoogde werkdruk op het personeel. “Maar de veiligheid primeert voor ons”, zegt De Gusseme. “Alle tafels worden ontsmet bij vertrek en aankomst. Tussen de tafels voorzien we in twee meter afstand, een halve meter meer dan de regels voorschrijven.”

Verantwoordelijkheidszin

De tafels en stoelen staan ondertussen al opgesteld op het domein van de brouwerij. De Gusseme en zijn team zijn volledig klaar voor de opening. “Hopelijk zit het weer wat mee. Dat wordt belangrijk voor ons. Wij zullen nauwgezet de regels volgen. Daarom vragen we van de klanten ook wat verantwoordelijkheidszin. Zo kunnen we samen blijven genieten van ons terras.”

LEES OOK.Verkommerde site lonkt nu naar internationaal succes: “Heel de wereld zal Gentse bieren willen”

Aangeboden door onze partners

Video

Keuze van de redactie

Vastgoed

Jobs in de regio

Bekijk alle jobs