Sven uit ‘Blind getrouwd’ heeft dan toch de liefde hervonden: “Dus, wanneer gaan we trouwen?”

Sven uit ‘Blind getrouwd’ heeft dan toch de liefde hervonden: “Dus, wanneer gaan we trouwen?”

Sven uit ‘Blind getrouwd’ heeft opnieuw de liefde gevonden bij Petra. Met dank aan een podcast.

Zijn ‘Blind getrouwd’-avontuur met Veerle zag Sven Soetens (51) vroegtijdig beëindigd, maar sinds kort lacht het geluk hem weer toe. Bij Petra (46) vond hij opnieuw de liefde. Sinds deze week is het koppel te horen in Datiquette, hun eigen podcast. Zo is het trouwens allemaal begonnen, drie maanden geleden. “Ons eerste afspraakje kwam er nadat ik voorgesteld had een podcast te maken.”

“Opgelet: er volgt een mogelijk melig verhaal.” Zo begint Datiquette, een podcast over de etiquette van het daten. Aan het woord zijn huwelijksfotograaf Sven Soetens en zijn vriendin Petra Michiels. Zij is zaakvoerster van Tomeeto, een reisorganisatie voor singles en eenoudergezinnen. De liefde is nog pril. Drie maanden geleden gingen ze voor het eerst op date. Zij heeft al één huwelijk achter de rug, hij drie. En zijn laatste werd bovendien nauwlettend in het oog gehouden door tv-kijkend Vlaanderen, iedere zondag in Blind getrouwd.

Tussen Veerle Gyselings en Sven mocht het niet zijn. Op televisie kende hun huwelijk nog niet zolang geleden zijn einde, in werkelijkheid dateert hun beslissingsmoment al van oktober vorig jaar. Drie maanden geleden had Sven zijn eerste afspraakje met Petra. Een hoogst origineel, vertelt hij.

Een podcast maak je niet op een dag

“Ik was op een website beland die zij gemaakt had. Daarop kon je zelf een activiteit voorstellen om samen te gaan doen, om elkaar te leren kennen. Wandelen was uitgesloten, want het moest iets nieuws zijn. Dus stelde ik voor om samen een podcast te maken. Zij vond dat een fijn idee. Je moet het een beetje slim spelen, hé. Ik wist: Als het een fijne dame is, zal er nog een tweede afspraakje volgen. Want op één dag maak je geen podcast.” (lacht)

In de eerste aflevering van Datiquette blikt het koppel terug op wat ze uit voorbije relaties hebben geleerd. “Vroeger was het my way or the highway”, zegt Sven. “Ik stond niet altijd open voor de visie van iemand anders. Ik heb intussen geleerd om niet altijd impulsief te reageren, maar de woorden van een ander even te laten bezinken en het dan rustig uit te praten.”

Tussen Sven en Petra zit het goed, met andere woorden. “Ik denk dat we heel blij mogen zijn met elkaar. Nu starten we met een propere lei. Dus, wanneer gaan we trouwen?” (schatert)

Corrigeer