GIRO 2021. Etappe 3 (Biella - Canale). Ideaal voor aanvallers

GIRO 2021. Etappe 3 (Biella - Canale). Ideaal voor aanvallers

De derde rit blijft nog steeds in de Noord-Italiaanse regio Piemonte. Voor elk wat wils hier, want na een tijdrit en een sprintersetape gaat deze rit over een geaccidenteerd parcours.

Start: om 12u20 in Biella

Aankomst: omstreeks 17u15 in Canale

Afstand: 190 km

Het parcours

De renners krijgen een geaccidenteerd parcours voorgeschoteld met een paar korte maar steile hellingen in het slot, ideaal voor aanvallers.

Dit zijn de sleutelmomenten

Twee tussensprinten vandaag, net voor en net na de heuvelzone met drie hellingen gecategoriseerd als klim. De laatste klim, in Guarene op 15 kilometer van de streep, heeft een steil slot met een stijgingspercentage van 15%.

Wat u van de rit nog moet weten

Biella is een belangrijk textielcentrum aan de voet van de vooralpen en heeft een mooi bewaard middeleeuws centrum met een kabelbaan naar Biella Piazzo. Gastronomisch is het gekend voor het Lauretana-water, het Menabrea-bier en de Toma-kaas. In de streek liggen enkele prachtige natuurparken.

Canale is dan weer een wijnstad, omgeven door de weelderige wijngaarden van Langhe, Roero en Monferrato. De streek is echter vooral vermaard voor zijn witte truffel. Het Fiera del Pesco of perzik-festival in de laatste week van juli is gewijd aan de vrucht die aan het begin van de twintigste eeuw de landbouweconomie van het gebied nieuw leven inblies. De perzikboomgaarden moeten nu echter vaak plaatsruimen voor de druivensoort Arneis. De klokkentoren van de kerk van San Vittore steekt boven de stad uit, met zijn bronzen standbeeld op de top.

Corrigeer

MEER NIEUWS