GIRO 2021. Etappe 5 (Modena - Cattolica). Biljartvlak naar de Adriatische Zee

GIRO 2021. Etappe 5 (Modena - Cattolica). Biljartvlak naar de Adriatische Zee

Woensdag staat de op papier gemakkelijkste etappe van deze Giro op het programma: rechttoe rechtaan naar een sprint aan de Adriatische kust.

Start: om 13u10 in Modena

Aankomst: omstreeks 17u15 in Cattolica

Afstand: 177 km

Het parcours

Een biljartvlakke etappe die in één rechte lijn van Moedena naar de Adriatische Zee trekt. De enige hindernissen zijn rotondes, verkeerseilanden en haakse bochten wanneer een stadscentrum doorkruist wordt. Zo ook in de laatste kilometers in Cattolica, al zijn de laatste 900 meter rechttoe, rechtaan: ideaal voor een faire sprint.

Dit zijn de sleutelmomenten

Twee tussensprints als opwarmertjes onderweg: na 70 en 136 kilometer.

Wat u van deze rit nog moet weten

Modena is een oude universiteitsstad en vroeger een belangrijk verkeersknooppunt in Europa. De geboortestad van Enzo Ferrari is nu vooral een belangrijk autocentrum voor Ferrari, Lamborghini en Maserati. Daarnaast is Modena bekend vanwege de balsamicoazijn uit deze streek en de licht mousserende Lambrusco-wijn. Bezienswaardigheden zijn de Duomo, het Piazza Grande, de Torre Ghirlandina en het Palazzo dei Musei.

Cattolica is een populaire badplaats aan de kust van de Adriatische Zee in de Italiaanse provincie Rimini, met een uitgebreid uitgaansleven zoals de bekende discotheek de Baia Imperiale. De San Apollinare kerk en het Malatesta fort zijn meer culturele plekken die de moeite waard zijn. Naast de zeevruchtenschotels zijn de Miacetto-cake, het Bilzulà-brood en de warme Brulè-wijn culinaire specialiteiten.

Corrigeer

MEER NIEUWS