GIRO 2021. Etappe 6 (Grotte di Frasassi - Ascoli Piceno). De eerste aankomst bergop

GIRO 2021. Etappe 6 (Grotte di Frasassi - Ascoli Piceno). De eerste aankomst bergop

De zesde etappe loopt bijna volledig door het binnenland, over de Apennijnen, en omvat verschillende beklimmingen met ook de eerste aankomst bergop.

Start: om 12u35 aan Grotte di Frasassi

Aankomst: omstreeks 17u15 in Ascoli Piceno

Afstand: 160 km

Het parcours

De hellingen onderweg zijn van tweede en derde categorie en wegen nog te licht om van een bergrit te spreken. Toch moet er al serieus geklommen worden met halfweg de klim naar Forca di Gualdo en na de Forca di Presta een lange afdaling richting de slotklim.

Dit zijn de sleutelmomenten

De laatste klim naar San Giacomo is ongeveer 15 km lang. Vanaf Ascoli Piceno stijgt de route gestaag met ongeveer 5% tot Colle San Marco iets voorbij halfweg. Vanaf dan gaat het gemiddeld aan 7,6% omhoog.

Wat u van deze rit nog moet weten

De grotten van Frasassi zijn een groot ondergronds grottencomplex in de gemeente Genga, gelegen middenin het natuurpark Gola della Rossa en Frasassi. Het dorpje is eigenlijk niets meer dan een klein middeleeuws kasteel gebouwd op een rots. De streek is vermaard om zijn salami en porchetta.

De middelleeuwse stad Ascoli Piceno pronkt met gotische bouwwerken uit de 15e en 16e eeuw en kreeg de bijnaam “stad van de honderd torens”. Plaatselijke lekkernij zijn olive ascolane of gevulde gefrituurde olijven.

Corrigeer

MEER NIEUWS