Zaterdag al optreden in OLT Rivierenhof: “Wellicht eerste concert van 2021”

Zaterdag al optreden in OLT Rivierenhof: “Wellicht eerste concert van 2021”

OLT Rivierenhof afgelopen zomer, toen er enkele weken lang optredens en andere evenementen konden plaatsvinden met beperkt publiek. Foto: Joris Herregods

Deurne -

Muziekcentrum Trix organiseert nu zaterdag een concert van avant-garde band STUFF. Niet online, wel in het openluchttheater (OLT) Rivierenhof. Is dit misschien het eerste Antwerpse concert met publiek van 2021?

“Ik heb geen zicht op de planning van de andere, culturele organisaties. Maar ik denk wel dat dit het eerste concert in het Antwerpse is”, meldt Mike Harsdorf, de verantwoordelijke communicatie van Trix. “Toen het nieuws kwam dat vanaf 8 mei culturele evenementen buiten konden voor maximum 50 mensen, zijn we meteen beginnen nadenken. Wat zou er kunnen? Het management van Stuff heeft bij ons een kantoor. De band brengt op 7 mei hun nieuwe album uit. Was er rond die release niets mogelijk?”

Toch wel, blijkbaar. “De ploeg van het OLT denkt aan concerten vanaf juli. Maar die locatie is er gewoon. Onder de luifel waar het podium normaal gezien staat, kunnen we vijftig mensen toelaten. Dat zou volgens de regels van de terrassen kunnen, in bubbels van vier met social distancing tussen elke bubbel. Stuff speelt dan zaterdag twee sets voor telkens vijftig toeschouwers. Voorlopig is dit het enige geplande concert, we bekijken wel wat er nog kan.” De ticketverkoop start woensdag om 16 uur.

www.trixonline.be

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio