Gezocht: twee kunstenaars uit het goede hout gesneden

Gezocht: twee kunstenaars uit het goede hout gesneden

Foto: LLL

Lochristi -

Het lokaal bestuur zoekt twee kunstenaars om twee boomkunstprojecten te realiseren: ééntje mag aan de slag met een van de omstreden zeven eiken, de andere moet de afgestorven kastanje in het park achter het gemeentehuis een waardevoller uitzicht geven.

Lochristi wil de historiek van de omgehakte eiken laten herleven in een kunstwerk, dat een prominente plaats zal krijgen in het vernieuwde centrum van Zeveneken. Wie daar inspiratie voor heeft, kan zich uitleven op een stam van ruim zes meter met een diameter van 70 cm.

De houtklus met de afgestorven kastanje, die om ecologische reden zo lang als mogelijk moet blijven staan, moet ter plaatse gebeuren achter het gemeentehuis. De opdracht is erg algemeen: bewerk de stam – bijna 3 meter hoog met een diameter van 4,5 meter onderaan – tot iets waardevols.Wie uit het goede hout gesneden is, kan tot 30 juni zijn voorstel indienen. Een jury buigt zich dan over de voorstellen. Na bepaling van de definitieve keuze, moet die wel tegen eind van dit kalenderjaar gerealiseerd zijn.

Info en voorstellen op cultuur@lochristi.be

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio