GIRO 2021. Etappe 8 (Foggia - Guardia Sanframondi). Eén lange klim en een verraderlijke finale

GIRO 2021. Etappe 8 (Foggia - Guardia Sanframondi). Eén lange klim en een verraderlijke finale

Deze etappe van zaterdag trekt over de Apennijnen en bestaat uit één lange klim en een steile, uitdagende helling net voor de finish.

Start: om 12u40 in Foggia

Aankomst: omstreeks 17u15 in Guardia Sanframondi

Afstand: 170km

Het parcours

In eerste instantie loopt de route over snelle en overwegend rechte wegen tot aan Campobasso. In het Matese-gebergte wacht de beklimming van de Bocca della Selva, een loper van meer dan 20 kilometer lang. Gevolgd door een lange afdaling die 10 km voor de finish eindigt.

Dit zijn de sleutelmomenten

De klim naar Guardia Sanframondi is ongeveer 3 km lang: het stijgingspercentage schommelt de eerste twee kilometer rond de 10%, met enkele venijnige pieken, waarna het afvlakt richting de top.

Wat u van deze rit nog moet weten

De streek rond Foggia is een belangrijke landbouwstreek, de stad zelf is door bombardementen in de Tweede Wereldoorlog en aardbevingen al meermaals uit zijn as moeten herrijzen. De kathedraal van Santa Maria de Fovea is de belangrijkste overgebleven bezienswaardigheid, door de jaren gebouwd in twee stijlen. De San Severo Rosato, een rosé met een roze tot robijnrode tint, is karakteristiek voor de streek.

Zover het oog reikt, is de weg naar Guardia Sanframondi omgeven door weelderige wijngaarden, olijfboomgaarden. Gelegen op een heuvel wordt het stadje gedomineerd door het Normandische kasteel, gebouwd in de 12e eeuw, met de huizen langs de heuvel als een spiraal rond het oude kasteel gebouwd. De uitstekende olijfolie, de lokale kaas en het gezouten vlees is samen met de zelfgemaakte pasta altijd te vinden op de lokale tafels, uiteraard met een glas van de plaatselijke wijn.

Corrigeer

MEER NIEUWS