Coach Koen Pelgrim verwacht niet dat Remco Evenepoel roze trui pakt in openingstijdrit: “Geen zin om druk te zetten”

Coach Koen Pelgrim verwacht niet dat Remco Evenepoel roze trui pakt in openingstijdrit: “Geen zin om druk te zetten”

“Remco Evenepoel is klaar om te racen. Maar concrete doelen weigeren we te stellen in deze Giro.” Dat zegt Koen Pelgrim, trainer van Evenepoel bij Deceuninck-Quick Step en de man die hem begeleidde tijdens zijn revalidatie en op de twee hoogtestages de voorbije maanden.

“We weten hoe de vorm van Remco is”, zegt hij. “En die vorm is goed. Maar cijfers, waarden en statistieken zeggen niet alles. Nog meer omdat we totaal geen vergelijkingsmateriaal hebben. Remco heeft nog nooit een grote ronde gereden. Dat is sowieso voor elke renner al zoeken en aftasten. Met zijn achtergrond de voorbije maanden is dat nog meer het geval.”

Over mogelijke Girowinst wil Pelgrim zich dan ook uitdrukkelijk niet uitspreken. Maar ook niet over de vraag of Evenepoel zaterdag in de openingstijdrit meteen de roze trui kan pakken. Anderen, Filippo Ganna op kop, hebben meer kansen.“Het zou alleszins een verrassing zijn mocht Remco het roze pakken”, zegt Pelgrim en wijst daarbij naar de relatief korte afstand van 8,6 kilometer. “Langere inspanningen liggen Remco beter. Alleen al daarom zal hij niet de grote favoriet zijn. Maar een Remco in goede vorm, zal wel competitief zijn.” Wat daarna mogelijk zal zijn? “Afwachten. Van rittenwedstrijden van vijf dagen tot een week weten we dat Remco op het eind niet slechter wordt. Maar hoe reageert op een ronde van drie weken. Wat zal zijn vorm dan zijn? Plus: koersen is meer dan op de pedalen duwen. Er zijn zo veel onzekerheden. Een goed resultaat zou mooi zijn, maar het heeft geen zin om druk te zetten.”

Corrigeer

MEER NIEUWS