Wandel mee en geef je idee over nieuw administratief centrum

Wandel mee en geef je idee over nieuw administratief centrum

Met een wandelroute langs infoborden en foto’s wil het lokaal bestuur burgers betrekken bij de studie naar een administratief centrum Foto: Kristof Van Rompaey

Heist-op-den-Berg -

Een wandeling langs informatieborden en foto‘s moet Heistenaars vanaf vrijdag 7 mei wegwijs maken in de resultaten van een recente haalbaarheidsstudie naar een nieuw administratief centrum. “Aangezien de huidige situatie het niet toelaat om een groot evenement te organiseren, zochten we naar een veilig alternatief om inwoners te informeren en te betrekken”, meldt het lokaal bestuur.

In Heist-op-den-Berg is al langer sprake over de bouw van een nieuw administratief centrum om een aantal diensten beter te groeperen en te stroomlijnen. Studiebureau Veld en architecten- en landschapsbureau Grue begonnen vorig jaar met een haalbaarheidsstudie. De resultaten daarvan leveren mogelijke scenario’s op, maar geen definitieve architectuurontwerpen.

Inwoners krijgen eerst de kans om hun meningen en/of alternatieve ideeën door te geven aan het lokaal bestuur. Maar dan moeten ze natuurlijk geïnformeerd geraken over de resultaten van de studie. Dat gebeurt met een wandeling die vertrekt aan cultuurcentrum Zwaneberg. Via de Bergstraat gaat ze richting parking Vlinderstraat en weer terug.

“Wie het parcours volgt, komt alles te weten over de resultaten van de studie”, deelt het lokaal bestuur mee. “Ga eens kijken met je buren of plan een teamuitje met je collega‘s tijdens je middagpauze. Of misschien doe je de wandeling graag met je gezin? Alles kan, zolang je de huidige coronamaatregelen respecteert.”

Je vindt het routeplannetje onder meer op de achterzijde van de gemeentekrant van mei en bij het onthaal op het Kerkplein of in de Stationsstraat.

www.heist-op-den-berg.be/feedback-ac

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio