Elke dag wordt minstens één iemand in Gent betrapt op een parkeerplaats voor mensen met een beperking

Elke dag wordt minstens één iemand in Gent betrapt op een parkeerplaats voor mensen met een beperking
Gent -

In goed drie jaar tijd zijn in Gent 3.200 boetes uitgedeeld voor autobestuurders die onterecht parkeren op een plaats voor iemand met een beperking. Dat komt neer op meer dan twee boetes per dag. Dat blijkt uit informatie die Veli Yüksel (Open VLD) opvroeg.

Er zijn steeds meer parkeerplaatsen in Gent die gereserveerd worden voor mensen met een beperking: 1.068 zijn er vandaag. Elk jaar komen er plaatsen bij, ook in het betalend parkeergebied: daar is het aantal plaatsen gestegen van 525 in 2016 naar 680 vandaag.

Niet iedereen houdt zich echter aan de regels, blijkt uit cijfers die Yüksel opvroeg in de gemeenteraad. Er werden tussen januari 2017 en vandaag welgeteld 3.241 boetes uitgeschreven door de politie.

De boetes bedragen 58 euro, voor iemand die zijn kaart vergeten leggen is. Wie helemaal geen parkeerkaart voor mensen met een beperking heeft, betaalt 116 euro. Het leeuwendeel van de boetes was voor de tweede categorie.

“Ondanks de borden ‘Wil je mijn parkeerplaats, neem dan ook mijn handicap’ parkeren nog veel mensen op een plaats voor gehandicapten”, zegt Yüksel. “De controles moeten een prioriteit blijven om overtreders te pakken.”

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio