Buurtplek ’t Werft is nu ook officieel open (en daar horen ijsjes bij)

Buurtplek ’t Werft is nu ook officieel open (en daar horen ijsjes bij)

Buurtplek ’t Werft werd aangelegd met allerlei sport- en spelmogelijkheden, zoals deze ‘berg’ met glijbaan. Foto: Kristof Van Rompaey

Heist-op-den-Berg -

Buurtplek ‘t Werft in Heist-op-den-berg is al een tijd toegankelijk, maar woensdagmiddag huldigde gedeputeerde Kathleen Helsen (CD&V) de plek officieel in samen met delegaties van het Heistse lokale bestuur en projectpartner Regionaal Landschap Rivierenland. De buurtbewoners werden getrakteerd op ijsjes.

Buurtplek ‘t Werft is een openbaar gebied achter Chiro Heist-station in de Biekorfstraat. Het startschot voor het project werd eind 2017 gegeven. In 2018 werden buurtbewoners, de Chiro en het nabijgelegen Heilig-Hartcollege betrokken bij de ontwikkeling. In 2019 begon de uitwerking.

Meer dan 1.000 bomen en planten gingen de grond in met hulp van het GO! Atheneum Heist. Een aantal kleuters en lagereschoolkinderen van basisschool Heilig-Hartcollege plantte het speelbos aan. Intussen is het gebied ingericht met allerlei sport-, spel-, en ontspanningsmogelijkheden, zoals multifunctionele rugby- en voetbaldoelen, wilgenhutten, een speelberg, een boomgaard en zitplekjes. Er slingert ook een Finse piste doorheen.

Groene long

Het project werd gecofinancierd en mee gecoördineerd door Regionaal Landschap Rivierenland. De provincie investeerde er 29.000 euro in. Gedeputeerde Kathleen Helsen was enthousiast. Ook Heistse schepen Eric Verbist (CD&V) is tevreden. “Het is een groene long binnen het druk bebouwde gebied aan ‘t Werft”, zegt hij. “Natuurlijk is de plek vrij toegankelijk voor iedereen. Alle inwoners van Groot-Heist kunnen er dus van meegenieten.”

Hoofdleider Anton Van den Broeck en zijn familienaamgenoot Ben van Chiro Heist-station zijn blij met de buurtplek achter hun jeugdbeweging. Anton herinnert zich nog hoe de Chiro enkele jaren geleden zijn vaste stek aan het oude Heilig-Hartcollege achterliet. “Ons lokaal daar had zijn charmes, maar een betere plek als deze kunnen we ons moeilijk voorstellen.”

Buurtplek ’t Werft is nu ook officieel open (en daar horen ijsjes bij)
De buurt werd getrakteerd op een ijsje. Foto: Kristof Van Rompaey

IJsjes voor de buurt

Na de inhuldiging trok de ijskar van Heide Atelier rond om de buurt te trakteren op een ijsje. “We hadden de buurtplek graag feestelijk geopend in het bijzijn van alle betrokkenen. Helaas was dat niet mogelijk door de coronamaatregelen. Op deze manier wilden we de buurt toch bedanken en het park nog eens extra in de kijker zetten”, meldt het lokaal bestuur.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio