Na stunt tegen Simona Halep moet Elise Mertens geblesseerd opgeven in Madrid: “Ik sloeg en ze bewoog niet meer”

Na stunt tegen Simona Halep moet Elise Mertens geblesseerd opgeven in Madrid: “Ik sloeg en ze bewoog niet meer”

Foto: REUTERS

Elise Mertens (WTA 16) is er woensdag niet in geslaagd zich te plaatsen voor de halve finales van het WTA-1.000 toernooi van Madrid (gravel/2.549.105 euro). Ze moest geblesseerd opgeven in haar kwartfinale tegen de Wit-Russische Aryna Sabalenka (WTA 7). Haar voormalige dubbelpartner leidde op dat moment met 6-1 en 4-0.

Belgiës nummer één wist slechts één spelletje te winnen, haar eerste opslagspel. Nadien moest ze telkens haar service inleveren. Bij 3-0 in de tweede set vroeg Mertens een medische time-out aan, waarna ze met een ingepakt linkerdijbeen op het court verscheen. Even later hield ze het voor bekeken. Met Roland Garros (24 mei -13 juni) in aantocht zou een ernstige blessure bijzonder ongelegen komen.

Dinsdag stuntte Mertens nog door de Roemeense gravelspecialiste Simona Halep (WTA 3) in drie sets te verslaan: 4-6, 7-5 en 7-5.

Bij de laatste vier ontmoet Sabalenka de Russin Anastasia Pavlyuchenkova (WTA 41), die de Tsjechische Karolina Muchova (WTA 20) met 7-6 (7/4) en 7-6 (7/2) klopte.

In de andere halve finale staat ‘s werelds nummer 1 Ashleigh Barty tegenover de Spaanse Paula Badosa (WTA 62). Barty haalde het eerder op de dag met 6-1, 3-6 en 6-3 van de Tsjechische Petra Kvitova (WTA 12). De opponente van de Australische is de verrassende Badosa, die met 6-4 en 7-5 won van de Zwitserse Belinda Bencic (WTA 11).

“Het was mijn dag niet”

“De zware wedstrijd van gisteren tegen Simona Halep zinderde nog na”, reageerde Mertens, die de persconferentie liet schieten, aan Belga. “Mentaal voelde ik me fris, maar fysiek was een ander verhaal. Aryna is heel krachtig. Ik probeerde om achter elke bal te lopen, maar het was mijn dag niet. Het toernooi is, door een kleine blessure, niet afgelopen zoals ik wenste. Ik hoop fit te geraken voor het toernooi van volgende week in Rome.”

Dinsdag stuntte Mertens nog door de Roemeense gravelspecialiste Simona Halep (WTA 3) in drie sets te verslaan. “Ik blik heel tevreden terug op dit toernooi”, vervolgde Belgiës nummer één. “Ik ben heel blij dat ik hier voor het eerst de kwartfinales kon bereiken. Ik denk dat ik goed tennis op de mat heb gebracht en op een constant niveau heb gespeeld. Dat geeft moed voor wat komt. Ik krijg veel vragen over een plaats in de top tien van de WTA-ranking, die dichterbij komt. Ik zet inderdaad mijn beste beentje voor om erin te geraken, maar wil me voorlopig niet te veel focussen op het klassement.”

“Ik sloeg en ze bewoog niet meer”

“Ik vind het jammer dat dit zo verlopen is en ik hoop dat ze snel zal herstellen”, verklaarde Sabalenka . “In het begin van de match was het niet evident tegen haar te spelen. Ze legde veel variatie in haar spel. Maar uiteindelijk kwam ik beter het terrein in en speelde ik agressiever. Na de eerste spelletjes probeerde Elise het nu en dan te forceren. Ze begon veel missers te slaan, en toen is er iets gebeurd met haar been. Ik sloeg en ze bewoog niet meer. Ik hoop dat ze het volgende toernooi in Rome kan spelen.”

Corrigeer

MEER NIEUWS