Nu al tien corona-besmettingen bij titelverdediger Filou Oostende

Nu al tien corona-besmettingen bij titelverdediger Filou Oostende

Ook Quinten Smout testte nu positief. Foto: Rudy DECLERCK

Filou Oostende dat kans maakt op een tiende landstitel op rij, telt inmiddels al tien corona-besmettingen in veertien dagen. Vader en zoon Smout testten woensdag positief.

Vooreerst is Oostende in rouw om het overlijden van gewezen clubcoördinator Marijke Schaepelinck. Tegenover haar heengaan betekent de eerste competitienederlaag na zeven zeges op rij niets. Dat coach Dario Gjergja na twee technische fouten in vier seconden, zorgde voor onbegrip. Maar de coronacrisis blijft Oostende stevig teisteren. Het virus blijft maar in de Versluys|Dôme hakken. Vorige week klonk het al dat de toestand onder controle was tot enkele dagen geleden Simon Buysse zich bij het lijstje besmette spelers voegde. Vandaag woensdag werd die lijst nog langer met point guard Quinten Smout en zijn vader Luc, één van de drie assistent-coaches. Daarmee is het virus ook doorgedrongen tot de coaches-kamer en tot de gemeenschap van jongeren. Keye Van der Vuurst en Olivier Troisfontaines die dinsdag na één trainingsdag heroptraden, waren woensdag heel vermoeid.

Van de tien besmettingen zijn er acht bij de spelerskern (waarvan één belofte), één bij de coachingstaff en één bij de niet-sportieve staff. Bovendien mag Oostende door een ultiem aangepast protocol geen matchen meer uitstellen. Tussen 2 en 16 mei zijn er zeven competitiewedstrijden voor Filou Oostende.

Neen, ook Zeekapiteins zijn geen robotten, zeker niet wanneer ze met het coronavirus besmet zijn. Het organiseren van trainingen per twee spelers is voor coach Dario Gjergja helemaal niet ideaal. Bij velen gaan dan ook stemmen op om de playoffs te herschrijven tot bijvoorbeeld een mini-competitie van vier in plaats van acht teams. Zo zouden teams met minstens drie besmettingen wel nog matchen uit de reguliere competitie kunnen uitstellen.

Corrigeer

MEER NIEUWS