Gerechtelijk onderzoek naar lek over vaccinatiegegevens Truiense burgemeester

Gerechtelijk onderzoek naar lek over vaccinatiegegevens Truiense burgemeester

Veerle Heeren. Foto: RR

Sint-Truiden -

De gelekte documenten met de vaccinatiegegevens van de burgemeester van Sint-Truiden, Veerle Heeren (CD&V), maken nu voorwerp uit van een gerechtelijk onderzoek van het parket van Limburg. Dat is woensdag bekendgemaakt. Er is dus een onderzoek gestart naar het lek van de vaccinatiegegevens, want het gaat om een eventuele schending van het medisch beroepsgeheim.

LEES OOK. Kan burgemeester Veerle Heeren aanblijven na bekentenis over vroegtijdige vaccinatie? “Zoiets is nu minstens even erg als zichzelf te verrijken” (+)

Woensdag heeft Veerle Heeren in een mededeling toegegeven dat ze in maart al gevaccineerd werd. Ze zegt een inschattingsfout te hebben gemaakt en ze verontschuldigt zich bij de inwoners van Sint-Truiden. Naast de Truiense burgemeester zouden enkele familieleden en medewerkers een vaccin hebben gekregen. Uit de gelekte documenten met vaccinatiegegevens zou blijken dat de 56-jarige Heeren op 10 maart haar eerste prik kreeg en op 31 maart haar tweede inspuiting ontving. Het onderzoek naar mogelijke schending van het medisch beroepsgeheim is in handen van de federale gerechtelijke politie van Limburg.

LEES OOK. Hoe een loslippige kapster de vroege vaccinatie van Truiense burgemeester Veerle Heeren (CD&V) onthulde (+)

Corrigeer

MEER NIEUWS