Kylian (14) krijgt voor schooltijd rake klappen van andere leerlingen: “Je krijgt schrik om je kinderen naar school te laten gaan”

Video: rob-tv

Keerbergen / Heist-op-den-Berg -

De 14-jarige Kylian Cuypers uit Schriek (Heist-op-den-Berg) kreeg dinsdagochtend in de buurt van GC Den Bussel in Keerbergen enkele rake klappen. De jongeman volgt er les aan Smiks en werd belaagd door leerlingen van een andere school. Zijn mama klaagde het zinloos geweld aan in een emotionele post op Facebook. De politiezone Boortmeerbeek/Haacht/Keerbergen (BHK) identificeerde intussen een verdachte.

Kylian Cuypers werd dinsdagochtend door zijn vader naar school in Keerbergen gebracht. “Vaak spreken de kinderen aan Den Bussel af voor het naar binnen gaan van de school”, zegt zijn mama Natascha Wauters. “Dinsdagochtend werd hij opgebeld door een meisje om naar daar te komen. Op dat moment waren er vier jongeren van een andere school aanwezig. Ze vroegen hem waarom hij slecht praatte over een bepaald persoon. Kylian viel uit de lucht en liet weten dat hij daar niks mee te maken had. We denken dat hij misschien aangezien is voor iemand anders.”

Een van de jongeren deelde Kylian vervolgens toch een paar fikse klappen uit. “Twee van hen stonden erop te kijken, een derde maakte er een filmpje van dat nadien op sociale media verscheen”, foetert Wauters. “Het filmpje wilde ik eerst niet bekijken, maar uiteindelijk móést ik het gewoon zien. Zo spijtig dat die gasten errond stonden, maar dat ze geen hulp boden.”

Niet naar school

Kylian kreeg een paar slagen op zijn slaap. Hij hield er een lichte hersenschudding aan over. “Hij klaagt over wazig zicht en hoofdpijn. Hij heeft ook een gekneusde schouder”, zegt zijn mama. “De fysieke schade valt al bij al mee, maar emotioneel is dit zwaar, ook voor ons als ouders. Je hoort zulke dingen over zinloos geweld onder jongeren wel in de media, maar het is haast ondenkbaar dat zoiets je eigen kind overkomt. Voor hem is dit moeilijk te plaatsen, omdat hij totaal niet weet waarom dit gebeurde.”

Kylian (14) krijgt voor schooltijd rake klappen van andere leerlingen: “Je krijgt schrik om je kinderen naar school te laten gaan”
Foto: rr

Na de feiten belden twee kameraadjes van Kylian naar de hulpdiensten. Een vriendin van hem waarschuwde zijn moeder. “Zijn vrienden konden niet veel doen. Het was een goeie reflex van hen om direct naar de politie te bellen”, zegt Natascha. “Toen mijn echtgenoot en ik arriveerden, zat Kylian in de ambulance. Van daaruit namen we het over en ben ik zelf met hem naar het ziekenhuis gereden. De gevolgen van heel dit gebeuren zijn zwaar. Kylian gaat momenteel niet naar school. Zelf ga ik de rest van de week niet werken. Om er te zijn voor hem, maar ook om zelf te bekomen.”

Verdachte geïdentificeerd

Natascha ventileerde haar woede op sociale media, in de hoop dat er een spoor naar de daders zou volgen en om andere ouders te sensibiliseren. Intussen is een 16-jarige jongen als verdachte geïdentificeerd. De politie van zone BHK heeft het Leuvense parket in kennis gesteld. “Er is een onderzoek gestart”, bevestigt commissaris Paul Belmans van de politiezone BHK. “De verdachte zal voor verhoor worden uitgenodigd. In het belang van het onderzoek kunnen we niet verder uitweiden over deze zaak.”

Natascha hoopt dat ook de omstanders en de filmer van de beelden nog op het matje worden geroepen. “Naast de dader die de klappen gaf, waren zij medeplichtig”, vindt ze. “ Op den duur zou je schrik krijgen om je kinderen nog naar school te laten gaan.”

Corrigeer

MEER NIEUWS