Diamant voor Marie-Louise en Michel: “Elk jaar onze eigen beroemde tomaten”

Diamant voor Marie-Louise en Michel: “Elk jaar onze eigen beroemde tomaten”

Diamant voor Michel en Marie-Louise Foto: ghl

Lochristi -

Feest in Hijfte, en dat is door de omstandigheden al een tijdje geleden. Michel Van Poucke (81) en Marie-Louise Welvaert (80) uit Hijfte-Center vieren er vandaag hun 60-jarig huwelijksjubileum. Opmerkelijk is dat de jubilaris samen met zijn echtgenote nog altijd in het huis woont haar hij geboren is. En hij kweekt er elk jaar de beroemdste en lekkerste tomaten uit de wijde omgeving.

Hijftenaar Michel ontmoette zijn grote liefde in 1960 op een bal in Desteldonk. Marie-Louise kwam uit Oostakker, en was de dochter van de melkboer. Op 6 mei trouwden ze al voor de wet in in haar dorp, en voor de kerk in Hijfte. Het moest allemaal heel snel gaan, want de vader van Michel was al 70 en de bloemisterij moest worden overgenomen. Het koppel trouwde er in, en begon meteen met de bloemisterij . Later werkte Michel nog in Sidmar.

Liefst vier kinderen maakten het gezinsgeluk compleet: Filip in 1962, Patrick twee jaar later, Mireille nog eens twee jaar later, en Kristof vervolledigde het rijtje in 1974. Ondertussen zijn er met Jeroen, Stefanie, Robin, Liesje en de tweeling Aline en Annelore ook al zes kleinkinderen. Voor eind dit jaar is er zelfs al een achterkleinkind op komst.

Gezinsuitbreiding betekent natuurlijk verbouwen, en daar waren Michel en Marie-Louise een heel deel van hun leven mee bezig. Ieder jaar werd een deel van het huis verbouwd, om iedereen zijn of haar comfort te geven. De werken werden door Michel zelf uitgevoerd, meestal in de congé, zoals dat nu eenmaal gaat.

Het sociale leven van Michel en Marie-Louise mag er ook zijn: hij was vroeger lid van de Wielerclub van Hijfte, en stond jaarlijks als seingever op de novembercross, zij deed altijd vrijwilligerswerk bij Ziekenzorg en was leesmoeder in de jongensschool van Hijfte. Ook in het plaatselijk oudercomité engageerden ze zich. Momenteel zijn ze nog aangesloten bij de OKRA in Oostakker.

Echte hobby’s hebben ze naar eigen zeggen niet, maar ze hebben het toch best druk. Michel werkt nog altijd graag in de bloementuin – hij zal altijd een beetje bloemist blijven – en vooral.. tot voor kort hadden ze een grote groentetuin, waarvan alles netjes werd gesteriliseerd en ingevroren. Nu zaait en kweekt Michel wel nog elk jaar zijn eigen beroemde tomaten. Die worden aan de familie uitgedeeld en… het zijn de allerlekkerste die er zijn. Marie-Louise heeft tussen het keukenwerk ook nog tijd om naar politieke programma’s te kijken op televisie én naar Familie. Hun gezamenlijke afspraakjes in de sportbar van Puyenbroeck die missen ze nu wel… maar daar is natuurlijk beterschap op komst. Na de viering van hun diamanten huwelijksjubileum.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio