Vlaams kampioenschap atletiek in de running als testevent

Vlaams kampioenschap atletiek in de running als testevent

Foto: Marc Van Hecke

Het Vlaams kampioenschap atletiek op 23 mei in Lebbeke is in de running als officieel coronatestevent. Dat liet de Vlaamse Atletiekliga (VAL) donderdag weten op haar website. Een definitieve overheidsbeslissing volgt ten laatste volgende week.

Oorspronkelijk stond het Vlaams kampioenschap atletiek op 16 mei gepland, maar het verschuift nu met een week op de kalender. “Indien het dossier wordt goedgekeurd kunnen we meer atleten de kans geven om deel te nemen”, klinkt het. Momenteel zijn amateursportwedstrijden verboden en organiseert de VAL alleen enkele micromeetings voor topatleten.

Zelfs als het Vlaams kampioenschap een testwedstrijd wordt, zal het nog geen normale editie worden, maar het aantal deelnemers zal hoger liggen dan op de huidige micromeetings. “Indien het testevent wordt goedgekeurd, kunnen we voor elke discipline een Vlaamse titelstrijd organiseren, hoewel het aantal deelnemers nog steeds beperkt blijft. Het aantal atleten wordt per discipline beperkt tot zes of acht deelnemers.”

Micromeeting in Lier

In afwachting van grotere wedstrijden organiseert de VAL komende zaterdag alvast een tweede micromeeting in Lier. Onder meer Paulien Couckuyt en Rani Rosius staan op de deelnemerslijst. Om duidelijkheid te verschaffen aan wedstrijdorganisatoren heeft de VAL woensdag haar competitiestop voor wedstrijden die niet onder de noemer micromeeting of testevent vallen verlengd tot en met 31 mei.

Corrigeer

MEER NIEUWS