Belgische limonades zijn booming: deze drie merken moet je kennen

Belgische limonades zijn booming: deze drie merken moet je kennen

Foto: Shutterstock

Op een aangename lentedag kan je al eens zin hebben in iets anders dan een glaasje water: enter limonades van Belgische bodem. Prik van bij ons is de laatste tijd opvallend populair en horecazaken gaan bewust op zoek naar lokaal geproduceerde frisdranken. Deze drie merkjes bieden de verfrissing die je zoekt in een fotogeniek flesje. Ideaal om te klinken met vrienden aan je terrastafel of in de tuin …

Ritchie

De ambachtelijke limonade van dit vintage vormgegeven merk komt in drie smaakjes: sinaasappel, pompelmoes en citroen. Speciaal voor deze zomer komt daar een seizoenslimonade van citroen, gember en kardemom bij. In elke ingrediëntenlijst vind je rietsuiker terug, die de dranken een rijkere smaak moeten geven. Handig om weten: ‘bijt’ de dop er niet retrogewijs af met je tanden, je kunt het flesje gewoon open en weer dicht draaien. Geen fan van limonade? Probeer dan eens de – geproefd en goedgekeurd – cola uit het gamma.

www.drinkritchie.com

Simone a Soif

Het Brusselse merk verkocht aanvankelijk geen limonade, maar bionade. Dat zijn drankjes op basis van water, sap van (lokaal!) fruit en groente en hydrolaten. Dat laatste is een – weinig bekend – ingrediënt dat wordt bekomen door bloemen en planten (denk aan munt, geraniums ...) te stomen. Nu werd het assortiment uitgebreid met biolimonades, inclusief sprankels. Enkele verrassende smaakjes om te proberen: appel + geranium en rabarber + lavendel.

www.simoneasoif.be

Limonade Atelier Mirabel

In Zottegem experimenteren ze sinds 2016 met smaken en dat resulteert onder meer in een reeks verfrissende limonadesiropen. “Het pure spul mét de suiker, maar zonder al de rest. Niet voor zuurpruimen”, staat er op de website waar je al zin krijgt om je smaakpapillen te verwennen met combinaties zoals aardbei en gember, citroen en framboos, limoen en munt of watermeloen en aalbes.

www.limonademirabel.com

Corrigeer