Podiumkunstenfestival BROEK kan doorgaan met maximaal 200 bezoekers per keer

Podiumkunstenfestival BROEK kan doorgaan met maximaal 200 bezoekers per keer

Foto: Stijn Van de Sande

Mechelen -

Volgende maand vindt in het Vrijbroekpark in Mechelen de tweede editie van het podiumkunstenfestival BROEK plaats. Dat bevestigt organisator nona. Op het evenement zijn verspreid over verschillende voorstellingen ongeveer 2.000 bezoekers toegelaten.

De kogel is door de kerk. Op 11, 12 en 13 juni vindt in het Vrijbroekpark in Mechelen de tweede editie van BROEK plaats. Het podiumkunstenfestival biedt onder andere theater, muziek, film en circus in openlucht. “Achter de schermen hebben we lang naar deze editie toegewerkt. Nu we zeker zijn van een bepaalde minimumbezetting, kunnen we er vol voor gaan”, zegt artistiek leider Bart Vanvoorden van kunstencentrum nona, dat het evenement organiseert.

“BROEK zal plaatsvinden volgens de strikte protocollen en regels die worden opgelegd voor professionele kunsten en horeca”, zegt zakelijk leider Ilse Thienpont. “Zo zal er voldoende ruimte zijn tussen de zitplaatsen, wordt er afstand gehouden tussen het publiek en de podia en worden bezoekers steevast naar de tribunes begeleid, zodat er geen samenscholingen ontstaan. Per voorstelling worden er maximaal tweehonderd bezoekers toegelaten. In totaal kunnen we ongeveer 2.000 mensen ontvangen.”

De eyecatcher van het kunstenfestival is Hotel Poseidon, de eerste langspeelfilm van theatergezelschap Abbatoir Fermé. “De film maakt deel uit van ‘Talenten onder de Toren’, een project binnen het themajaar ‘Onze Toren’ van Mechelen Feest. Er komt dus heel wat Mechels talent aan bod in de film. Voor de feestscène werkte regisseur Stef Lernous bijvoorbeeld samen met honderd Mechelse figuranten”, zegt Vanvoorden.

Verder gaan ook enkele andere theatervoorstellingen in première op BROEK en wordt er ingezet op de combinatie van muziek en dans. “Dat dit kunstenfestival effectief kan plaatsvinden, is het eerste goede zomernieuws sinds lange tijd. Het zal niet het enige evenement zijn, maar wel de aftrap worden van De Zomer is van Mechelen”, zegt Kristof Calvo (Vld-Groen-m+) van Mechelen Feest.

Tickets zijn te koop vanaf 17 mei.

www.broekfestival.be

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio