Walter ‘Pico’ Michiels veroordeeld tot gevangenisstraf van vijftien maanden: “Hij zou eigenlijk geïnterneerd moeten worden, maar werkt niet mee”

Walter ‘Pico’ Michiels veroordeeld tot gevangenisstraf van vijftien maanden: “Hij zou eigenlijk geïnterneerd moeten worden, maar werkt niet mee”

Foto: vrs

Voormalig FC De Kampioenen-acteur Walter ‘Pico’ Michiels is donderdag door het Brusselse hof van beroep veroordeeld tot een effectieve gevangenisstraf van vijftien maanden. De man had zich in 2017 en 2018 schuldig gemaakt aan elf diefstallen, maar ook aan feiten van bedreiging en drugbezit. Volgens het openbaar ministerie zou Michiels eigenlijk geïnterneerd moeten worden, maar omdat hij weigert mee te werken aan enig psychiatrisch onderzoek, is dat onmogelijk. De advocaat van de voormalige acteur had dan weer de vrijspraak gevraagd.

LEES OOK. Iedereen wil Walter ‘Pico’ Michiels helpen, maar het lukt niemand (+)

Michiels werd vervolgd voor elf diefstallen in Leuven in 2017 en 2018, deels gepleegd met kompaan David V.H. Zo had hij onder meer drie terrastafels gestolen bij een café, een gsm ontvreemd van een klant in een ander café en werd hij tweemaal op heterdaad betrapt bij de diefstal van nummerplaten.

Joint, Chimay en woede-aanval

Daarnaast had hij een apothekeres bedreigd omdat hij, onterecht, meende dat die ervoor gezorgd had dat hij gecolloqueerd werd, en werd hij op straat aangetroffen met in zijn mond een joint, in zijn hand een flesje Chimay, in zijn jaszak 3,8 gram cannabis en op de grond nog eens 5 bierflesjes. Toen de politie hem hierover aansprak, ontstak hij in een woedeaanval. Tenslotte verbleef hij in november en december 2018 ook ongevraagd en zonder toestemming in de woning van een kennis. Pas na een klacht en een uitzettingsprocedure verliet hij het pand.

“Eigenlijk zou hij gebaat zijn bij een internering maar meneer Michiels werkt totaal niet mee”, sprak het parket-generaal bij de behandeling. “Het is onmogelijk om hem te laten onderzoeken door een deskundige, zodat enkel een effectieve gevangenisstraf overblijft.”

Michiels’ advocaat drong aan op een volledige vrijspraak, maar volgens het hof van beroep waren de feiten wel degelijk bewezen.

Corrigeer

MEER NIEUWS