Politie ontruimt buurt rond gevonden WOII-bom in Hasselt: perimeter van 150 meter

Video: TVL

Hasselt -

De politie van Hasselt (zone Limburg-Hoofdstad) is donderdagavond begonnen met de ontruiming van de buurt rond een gevonden bom. In een perimeter van 150 meter rond het springtuig, moet iedereen zijn woning verlaten. “De bewoners worden naar opvangcentra gebracht”, klinkt het bij de politie.

Politie ontruimt buurt rond gevonden WOII-bom in Hasselt: perimeter van 150 meter
Binnen deze perimeter wordt de hele buurt ontruimd. Foto: Stad Hasselt

Vlakbij het natuurgebied Tommelen in de Veldstraat in Hasselt is donderdagnamiddag een bom uit de Tweede Wereldoorlog gevonden. Meteen werd een veiligheidszone van 150 meter rondom de vindplek ingesteld. De ontmijningsdienst van het leger DOVO werd verwittigd.

Politie ontruimt buurt rond gevonden WOII-bom in Hasselt: perimeter van 150 meter
Foto: Karel Hemerijckx

De ontmijningsdienst onderzoekt of het springtuig geladen is. Volgens de veiligheidsprotocols wordt dan beslist of DOVO de bom op het terrein gecontroleerd kan laten ontploffen of dat het oorlogstuig in alle veiligheid naar de kazerne kan worden meegenomen. Intussen is overgegaan tot ontruiming van de ruime perimeter rond het springtuig. “Hoeveel gezinnen dat zijn, weten we op dit moment zelf nog niet, dat zijn we aan het bekijken”, klinkt het bij de politie. Het zou volgens een ruwe schatting gaan om een 300-tal gezinnen. De E313, die ook voor een stukje binnen de perimeter ligt, is nog niet afgesloten.

Treinverkeer

Ook het treinverkeer ondervindt hinder van de vondst van de bom. Tussen Hasselt en Diest is het treinverkeer onderbroken sinds 21 uur.

Corrigeer

MEER NIEUWS