Ook de VRT viert de 70ste verjaardag van Jacques Vermeire

Ook de VRT viert de 70ste verjaardag van Jacques Vermeire

Vermeires populairste typetje: DDT uit FC De Kampioenen. Foto: BELGAIMAGE

De zeventigste verjaardag van Jacques Vermeire wordt uitgebreid gevierd op tv. Niet alleen VTM en Play4 zetten zijn carrière in het zonnetje, Eén doet dat ook met de show Jacques 70.

Komende zaterdag al zendt VTM Viva Vermeire uit, een gelegenheidsprogramma waarin de commerciële zender door de carrière van Jacques Vermeire fietst. Op 13 mei stuurt Play4 Vermeire samen met dochter Julie op een trip ‘down memory lane’ in Hit the road Jacques. De succesvolle komiek en acteur begon zijn loopbaan evenwel bij de openbare omroep en dus doet ook Eén zijn duit in het zakje om Vermeires zeventigste verjaardag op 27 mei te vieren. De zender doet dat met een nostalgische zondagavondshow die op 30 mei op antenne gaat. Bij de VRT oogstte Vermeire zonder twijfel zijn grootste successen, te beginnen met het onverwoestbare typetje DDT uit F.C. De Kampioenen. Daarnaast waren ook zijn eindejaarsshows Oei Jacques en zijn optredens in het spelletje De 3 wijzen bijzonder populair.

De terugblik op het parcours dat Vermeire aflegde, wordt op Eén in handen gegeven van Steven Van Herreweghe. Hij nodigt vrienden, familie en collega’s van Vermeire uit om samen met hem terug te kijken. Enkele comedians, onder wie Urbanus, Xander De Rycke, Amelie Albrecht en Kamal Kharmach zullen Vermeire eren met een stukje comedy dat speciaal voor deze gelegenheid op zijn lijf geschreven is.

Jacques 70, op zondag 30 mei om 20.45 uur op Eén.

Corrigeer

MEER NIEUWS