Geen sigarettenverkoop meer op Tomorrowland

Themabeeld ©  Geert Van de Velde

Op het populaire dancefestival Tomorrowland in Boom zullen tijdens de volgende edities geen sigaretten meer worden verkocht. Dat zegt British American Tobacco, en de festivalorganisatie bevestigt het nieuws. De beslissing geldt zowel voor het festivalterrein als camping Dreamville.

jvhBron: BELGA

BAT is vanaf dit jaar een nieuwe commerciële partner van Tomorrowland en zou er instaan voor de tabakverkoop, maar heeft naar eigen zeggen beslist om uitsluitend “alternatieve” producten zoals vaping aan te bieden. “Daarnaast werkt BAT ook andere duurzaamheidsacties uit om mensen aan te moedigen om te stoppen met roken en positief bij te dragen aan de maatschappij en het milieu”, aldus het bedrijf.

De beslissing kadert volgens BAT in de bedrijfsdoelstelling om de gezondheidsimpact van haar activiteiten op de maatschappij te verminderen. “Door geen sigaretten aan rokers aan te bieden, geeft BAT een duidelijk signaal aan de bezoekers van het festival: nu is een goed moment om over te schakelen naar minder schadelijke alternatieven”, klinkt het nog.

Festivalgangers mogen voor alle duidelijkheid wel nog steeds hun eigen sigaretten meenemen tot op het festival en er roken. BAT en Tomorrowland zouden wel nog onderzoeken op welke bijkomende manieren ze een “rookvrij festival” kunnen aanmoedigen.

Tomorrowland hoopt zijn volgende editie nog steeds te kunnen organiseren op 27-29 augustus en 3-5 september van dit jaar, weliswaar op voorwaarde dat de coronamaatregelen dat toelaten.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Meer over Tomorrowland

Video

Keuze van de redactie