Hoofdstad laat plexischermen wel toe op terrasjes: “Communicatie getuigt van compleet amateurisme”

Hoofdstad laat plexischermen wel toe op terrasjes: “Communicatie getuigt van compleet amateurisme”

Foto: Kristof Vadino

Brussel -

Brussels schepen van Economische Zaken Fabian Maingain (DéFi) is niet opgezet met de aankondiging van minister van Justitie Vincent Van Quickenborne (Open VLD) dat er geen plexischermen tussen tafels mogen staan om ze zo dichter bij elkaar te zetten. Volgens het protocol dat de stad donderdag ontving, mag dat wel. En dus houden ze in de stad Brussel vast aan dat protocol.

Op het ministerieel besluit over de heropening van de horeca is het momenteel nog wachten en daardoor is er onduidelijkheid over de plaatsing van plexischermen op terrassen. Volgens het protocol dat verspreid is onder de horecazaken mag dat namelijk wel. In het nieuwe ministerieel besluit zal echter staan dat dit niet mag, zegt Van Quickenborne.

Brussels schepen Maingain vindt dat de communicatie in dit dossier gebrekkig is. Pas donderdag, gisteren, kregen zij het protocol doorgestuurd. En dat blijkt dan nog het protocol van vorige zomer te zijn.

Veel cafés blijven dicht

Intussen werden ze in de stad Brussel al dagen overstelpt met vragen van horeca-uitbaters.

“Pas donderdagnamiddag hebben we het protocol officieel ontvangen en daarin zijn de plexischermen wel voorzien. We hebben aan de horeca dus meegedeeld dat ze volgens dat protocol mogen heropenen. Vanochtend zeggen ze dan dat de plexischermen niet zijn toegestaan. Dat getuigt van een compleet amateurisme”, vindt Maingain.

Een dag voor de heropening van de horeca wijkt de stad Brussel dus niet af van het protocol en wacht het verder op de publicatie van het ministerieel besluit. De Brusselse schepen geeft nog mee dat in de stad Brussel 30 tot 40 procent van de horeca nog gesloten blijft, omdat de beschikbare capaciteit niet rendabel is.

Op de hoogte blijven van al het nieuws rond het coronavirus? Volg hier de laatste updates.

Meer over Coronavirus

Corrigeer

MEER NIEUWS

AANGERADEN