Gewezen schepen Norbert De Mey (71) overleden

Gewezen schepen Norbert De Mey (71) overleden

Voormalig schepen Norbert De Mey werd 71. Foto: jdv

Deinze / Bachte-Maria-Leerne -

In Deinze is gewezen schepen van Financiën, Economie, ICT en Sport Norbert De Mey (71, Open Deinze) overleden. Eind december nam De Mey officieel afscheid van de Deinse politiek. Hij werd toen uitgebreid in de bloemetjes gezet en kreeg een kunstwerk van zijn dorpsgenoot Stief Desmet uit Bachte-Maria-Leerne aangeboden.

Norbert De Mey werd in november 1949 geboren in Gent, in een gezin van negen kinderen. Zijn ouders verhuisden in de tijd naar Petegem. Toen De Mey eind vorig jaar de politiek vaarwel zegde, was hij 20 jaar actief in het beleid, waarvan 16 jaar als schepen. Hij nam de taak op zich om Deinze financieel gezond te houden, ondanks de grote projecten die de voorbije jaren werden gerealiseerd. Anderzijds zorgde hij ervoor dat alle sportclubs tot volle bloei kwamen.

“Met verslagenheid en verdriet melden we het overlijden van ereschepen Norbert De Mey”, zegt partijgenoot en liberale voorzitter Axel Dobbelaere. “We willen zijn partner Rosy, zijn dochter Anouk en de gehele familie ons diepste medeleven betuigen.”

De stad heeft een digitaal rouwregister geopend en vanaf zaterdag ook fysieke rouwregisters in dienstencentrum Leiespiegel en sportcomplex Palaestra.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio