Zes voetbalvelden aan terrassen in Gent voor heropening horeca

Zes voetbalvelden aan terrassen in Gent voor heropening horeca

Themabeeld Foto: MARC HERREMANS - MEDIAHUIS

Gent -

In Gent zullen zaterdag voor de heropening van de horeca dertig procent meer terrassen dan normaal beschikbaar zijn. Onder meer aan de Verloren Kost, in de Overpoorstraat en het Sint-Veerleplein is extra terrasoppervlakte voorzien.

Vorige zomer al zette de Stad Gent alle zeilen bij om zoveel mogelijk extra terrasjes mogelijk te maken. Samen goed 5.000 vierkante meter extra terrasoppervlakte. Nu zaterdag 8 mei komt de langverwachte opening van de terrassen en kon opnieuw extra ruimte aangevraagd worden.

In totaal kwamen via de snelprocedure al 150 aanvragen binnen voor nieuwe terrasoppervlakte. Zeventig daarvan zijn ondertussen vergund, goed voor nog eens 1.500 vierkante meter extra in vergelijking met vorige zomer. Op heel wat plekken zullen meer en grotere terrassen opduiken, zoals aan Verloren Kost, de Overpoortstraat en het Sint-Veerleplein.

“In totaal zullen in Gent nu voor zes voetbalvelden terrassen staan, dat is 30 procent meer terras dan in normale tijden”, zegt schepen voor Economie Sofie Bracke (Open VLD). “Kom de Gentse terrassen ontdekken maar houd het veilig, voor jezelf én voor onze horeca-uitbaters.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio