Testevent met Compact Disk Dummies in Ghelamco Arena voor 300 Gentse vrijwilligers

Testevent met Compact Disk Dummies in Ghelamco Arena voor 300 Gentse vrijwilligers

Foto: Carlo Coppejans en FVV

Gent -

Op zaterdag 15 mei vindt in de Ghelamco Arena een testevenement plaats. Tijdens een concert van Compact Disk Dummies, speciaal voor driehonderd Gentse eerstelijnsvrijwilligers, wordt bekeken hoe sneltests efficiënt kunnen worden gebruikt.

Het testevenement moet een aantal praktische zaken uitklaren, om zo later evenementen met sneltest vlot te laten verlopen. “Hoeveel personeel is hiervoor nodig? Wat zijn de praktische en logistieke vereisten? Wat is voor een organisator het kostenplaatje? En hoe gedragen de deelnemers zich bij een dergelijke aanpak?”, zegt Michiel Vanderheyden van The Arena Group.

Het evenement zal als volgt verlopen. Deelnemers zullen op 15 mei aankomen in de Ghelamco Arena in verschillende tijdsblokken, zodat het nooit te druk wordt. Voor ze binnengaan, moeten ze een sneltest ondergaan en hun contactgegevens achterlaten. Daarna begeven ze zich naar een vaste, genummerde zitplaats, waarbij ze hun mondmasker moeten ophouden en afstand bewaren.

PCR-test na afloop

Deelnemers zullen het resultaat van de sneltest niet hoeven af te wachten om naar hun vaste zitplaats te gaan. Bij een positieve test worden de deelnemers onmiddellijk verwittigd via sms. Dan moet hij of zij zich aanmelden bij een infopunt, waar het tracingtraject start. De organisatie kan op die manier vlot controleren of positief geteste deelnemers ook effectief de locatie verlaten.

Het concert start om 18 uur en vindt plaats in de buitenlucht. Het evenement duurt in totaal maximaal twee uur, inclusief aankomst, test, concert en vertrek. De deelnemers worden na het concert verder opgevolgd. Een week na afloop wordt bij alle deelnemers een PCR-test afgenomen, de bekende test met het wattenstaafje. Dat gebeurt in het testcentrum van het UZ Gent.

Op de hoogte blijven van al het nieuws rond het coronavirus? Volg hier de laatste updates.

Meer over Coronavirus

Corrigeer

MEER NIEUWS

AANGERADEN