Mechelse slechtvalken op toren bekijken met telescopen

Mechelse slechtvalken op toren bekijken met telescopen

Enkele van de jongen van de slechtvalken uit het nest op de Sint-Romboutstoren. Foto: Natuurpunt

Mechelen -

Op de Sint-Romboutstoren in Mechelen heeft Gust De Weerdt deze week de jongen van slechtvalken geringd. Met telescopen kan je ze vier zaterdagen op rij zelf gaan bekijken op de Schoenmarkt.

Met het initiatief ‘Slechtvalken in het vizier’ wil Natuurpunt iedereen laten meegenieten van de slechtvalken en hun nest. Zowel op zaterdag 8, 15, 22 als 29 mei stellen vrijwilligers telescopen op, telkens van 9.30 tot 12.30u. De slechtvalk is zowat het symbool voor de ambities die Mechelen, Natuurpunt en het Agentschap Natuur en Bos koesteren met het Beschermd Natuurpark Rivierenland, een natuurgebied van 3.000 hectare dat wordt ontwikkeld in de Mechelse regio.

“Vanop de toren, waar hun nest zich bevindt, kan je duidelijk zien waar wij met het natuurpark naartoe willen en waar de kansen liggen. Er zal ook een stand zijn waarbij we het park en zijn ambities onder de aandacht brengen”, zegt Nils Iwens, coördinator van het Beschermd Natuurpark Rivierenland.

Eerste schepen Patrick Princen (Vld-Groen-m+), voorzitter van de stuurgroep, schetst de ambities. “Al verschillende jaren hebben deze vogels opnieuw een vaste stek op onze toren, nadat de soort tot 1990 steeds sterker in de onderdrukking kwam. De Sint-Romboutstoren is de ultieme uitkijktoren van alle natuur die onze stad omringt, vanwaar de slechtvalk alles overschouwt, als een van dé soorten van het gebied”, vertelt hij.

www.mechelen.be/natuurparkrivierenland

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio