Aantal stafleden van Rode Duivels al gevaccineerd, Premier Alexander De Croo wil dat spelers volgen

Aantal stafleden van Rode Duivels al gevaccineerd, Premier Alexander De Croo wil dat spelers volgen

Foto: GMAX AGENCY

Premier Alexander De Croo (Open VLD) wil dat de Rode Duivels prioritair gevaccineerd worden in functie van het Europees kampioenschap voetbal. Ondertussen is bekend geraakt dat enkele stafleden van de Rode Duivels al gevaccineerd zijn. Dat bevestigde woordvoerder Stefan Van Loock.

“Ook de Olympiërs krijgen een vaccin om ons land te vertegenwoordigen op een sportevenement”, klinkt het op het kabinet van de premier. “In de loop van de maand mei krijgen ook veel andere volwassenen hun vaccin, dus het zou ethisch gezien wel moeten kunnen. Het zou trouwens ook heel jammer zijn als onze Rode Duivels het toernooi zouden moeten verlaten omdat zij niet gevaccineerd zijn.”

Op wanneer een eventuele beslissing genomen zal worden, heeft woordvoerder van de Rode Duivels Stefan Van Loock momenteel geen zicht op.

“Zodra ze eruit zijn, zullen we het weten. Het klopt dat sommige Rode Duivels via hun club al in een vaccinatieprogramma zitten, maar toch zouden ze quasi allemaal in dat geval via ons ingeënt worden. In de praktijk verandert een vaccinatie evenwel weinig. We zullen nog steeds in bubbels moeten blijven. Aan de protocollen van UEFA verandert daaromtrent voorlopig niets. Het is vooral uit voorzorg dat we ze zouden willen laten vaccineren.”

Enkele stafleden wel al gevaccineerd

Ondertussen bevestigde Van Loock ook dat enkele mensen uit de omkadering van de Rode Duivels al een vaccin gekregen hebben. In Roncquires, een vaccinatiecentrum dicht bij de thuisbasis van de Duivels in Tubize, waren er de laatste weken overschotten aan vaccins waardoor men bij de bond de mogelijkheid had om zich in te schrijven voor een wachtlijst. Er was in dit geval dus geen sprake van ‘voorsteken’.

Corrigeer

MEER NIEUWS

Aangeraden